21. 07. 2021 - 08:53
HRVATSKI NOVINAR DIGAO ZAGREB NA NOGE: Dok Partizan bitke...
907
Shares
HRVATSKI NOVINAR DIGAO ZAGREB NA NOGE: Dok Partizan bitke bije, hrvatski se barjak vije!!!

IVICA PEZELJ

HRVATSKI NOVINAR DIGAO ZAGREB NA NOGE: Dok Partizan bitke bije, hrvatski se barjak vije!!!

21. 07. 2021 - 08:53
0
Shares

Ivica Pezelj, rođeni Zagrepčanin sanja finale Kupa šampiona 1966. i slavi trojku Saleta Đorđevića

Novinar iz Hrvatske Ivica Pezelj ustalasao je javnost u toj državi izjavom da je veliki navijač Partizana, ali i tamošnje reprezentacije.

2652865-pezelj-ivica-ls

FOTO: PRINTSKRIN/JUJTUB

Bio je izvještač mnogih glasila iz Hrvatske sa značajnih sportskih manifestacija. O njemu se uveliko piše u Zagrebu, a tamošnji sportski dnevnik "Sportske novosti" donio je priču o Ivici Pezelju, sportskom novinaru odraslom u Zagrebu, sa naslovom njegove knjige - Dok Partizan bitke bije, hrvatski se barjak vije!"

2529879-partizanmancester-ffPartizan 1966.
FOTO: TWITTER PRINTSCREEN

- Partizanovac sam! Jesam! Otkako znam za sebe, gotovo pola vijeka. Još me boli, iako tada nisam bio rođen, onaj poraz od Reala 1966. u finalu Kupa šampiona. Naizust, u pola noći, recitujem: Šoškić, Jusufi, Mihajlović, Bečejac, Vasović, Rašović, Kovačević, Bajić, Hasanagić, Galić, Pirmajer. Trener Abdulah Gegić koji je svom sinu dao ime Brisel, po gradu u kojem se igralo finale - rekao je Pezelj.

2532579-6585892-partizan92jpg-ff

KK Partizan 1992
FOTO: KK PARTIZAN

Da ne voli samo fudbal i Partizan, svjedoči sljedeća Pezeljova izjava:

- I još slavim onu trojku Saše Đorđevića u Istanbulu 1992. kada smo postali košarkaški prvaci Evrope... Partizan je u Istanbul došao kao autsajder, najprije pobijedio milanski Filips pa u večnom finalu Huventud iz Badalone. Sale Đorđević je te večeri postao besmrtan, počeo se stvarati mit o treneru Željku Obradoviću, a Hrvat Ivo Nakić pomogao je da to bude i šira jugoslovenska pobjeda.

2535471-cz-prosinecki-ff

Robert Prosinečki
FOTO: WWW.CRVENAZVEZDAFK.COM

Ivica Pezelj mnogo cijeni Roberta Prosinečkog.

- Prosinečki je spojio nespojivo. Legenda je Crvene zvezde i hrvatske reprezentacije, voli i jedno i drugo. E, pa ako to hoda, može i ovo moje s ljubavlju prema Partizanu i vatrenima - poručio je Pezelj.

Učitaj još novosti