17. 07. 2021 - 10:07
GUARDIOLA PREKRIŽIO STERLINGA I MAHREZA Novac od prodaje ce...
907
Shares
GUARDIOLA PREKRIŽIO STERLINGA I MAHREZA Novac od prodaje ce uloziti u dva MEGA POJACANJA

GUARDIOLA PREKRIŽIO STERLINGA I MAHREZA Novac od prodaje ce uloziti u dva MEGA POJACANJA

17. 07. 2021 - 10:07
0
Shares

Manchester City je na transfer listu stavio nekoliko nogometaša među kojima su Raheem Sterling i Riyad Mahrez.

Manadžer Građana Pep Guardiola želi osvježiti svoju ekipu uoči nove sezone te je spreman za prave ponude pustiti nogometaše Raheema Sterlinga i Riyada Mahreza.

Guardiola namjerava dovesti playmakera Jacka Grealisha iz Aston Ville te kapitena Tottenhama Harryja Kanea, dvojicu igrača koji su sjajno odigrali za Englesku na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Dobar je bio i Sterling, koji je postigao tri gola.

Grealish i Kane će City koštati više od 200 miliona funti, a iako prodaja igrača to neće nadoknaditi, ipak će sredstva pomoći da se umanji udar na klupski budžet.

Dvadesetšestogodišnji Sterling je prošle sezone postigao 10 golova u Premiershipu, a u posljednje tri sezone ima 79 pogodaka u svim takmičenjima. Njegov ugovor s Građanima vrijedi još dvije godine.

Mahrez je četiri godine stariji od Sterlinga, ugovor mu vrijedi još dvije godine i njegov odlazak je još izvjesniji. Na izlaznim vratima je i defanzivac Aymeric Laporte, koji bi se volio vratiti u Španiju. Na transfer listi se nalazi i Gabriel Jesus, jedini napadač u seniorskom timu Cityja.

Posljednje dane na Etihadu vjerovatno broji i Bernardo Silva, dok su Sergio Aguero i Eric Garcia već otišli u Barcelonu. U Leeds United je prešao Jack Harrison za 11 miliona funti. Na prodaju su još Lukas Nmecha, Pedro Porro, Yangel Herrera i Ivan Ilić.

Učitaj još novosti