17. 07. 2021 - 09:43
TRAŽIO JE TAJ BROJ ALI UZALUD! Francuzi objasnili zašto...
907
Shares
TRAŽIO JE TAJ BROJ ALI UZALUD! Francuzi objasnili zašto Donnarumma nije mogao uzeti broj 99 u PSG-u

TRAŽIO JE TAJ BROJ ALI UZALUD! Francuzi objasnili zašto Donnarumma nije mogao uzeti broj 99 u PSG-u

17. 07. 2021 - 09:43
0
Shares

Italijanski golman Gianluigi Donnarumma prije nekoliko dana zvanično je postao član PSG-a.

Donnarumma je oduševio svojim partijama na Evropskom prvenstvu, te je bio junak reprezentacije Italije u finalu. Ovaj 23-godišnji golman odbranio je dva penala i tako je donio titulu prvaka Evrope svojoj selekciji.

Zbog toga je Donnarumma zasluženo proglašen za najboljeg igrača minulog Evropskog prvenstva što je za njega sigurno veliko priznanje.

Nakon što je dobio zasluženi odmor Donnarumma je odlučio da riješi pitanje svoje budućnosti i potpisao je petogodišnji ugovor s PSG-om.

Italijanski golman je u franczski klub stigao bez obeštećenja nakon što mu je istekao ugovor s Milanom, te je odlučio da je vrijeme da nađe novi izazov u svojoj karijeri.

Također, Donnarumma je iznenadio sve odlukom da će u PSG-u na dresu nositi broj 50 što je za mnoge bio čudan izbor.

On je u Milanu nosio broj 99, a u reprezentaciji Italije 21. Ipak, francuski mediji pišu da je Donnarumma htio da u PSG-u zaduži dres sa brojem 99, ali nije dobio dozvolu za to.

Naime, Ligue 1 ne dopušta golmanima da nose takve brojeve, te su za njih rezervisani brojevi 1, 16 i 30. No, ovi brojevi su u PSG-u zauzeti i Donnarumma je imao jedino izbor da uzme broj 40 ili 50, a on se odlučio za ovaj drugi.

Njegova želja bila je da dobije broj 99 jer ga nosi od samog početka karijere, a on označava njegovo godište (1999). No, protiv pravila se nije moglo i morao se zadovoljiti s onim što ima u izboru.

Učitaj još novosti