16. 07. 2021 - 12:57
Chris Paul 16 je godina čekao NBA finale, a sad se u njemu raspada
907
Shares
Chris Paul 16 je godina čekao NBA finale, a sad se u njemu raspada

Favoriti u finalu NBA

Chris Paul 16 je godina čekao NBA finale, a sad se u njemu raspada

16. 07. 2021 - 12:57
0
Shares

Nakon što su dobili dvije domaće utakmice i nametnuli se kao favoriti u NBA finalu, Phoenix Sunsi izgubili su obje od Bucksa u Milwaukeeju, pa je finalna serija sad izjednačena na 2:2.

Jedan od najvećih razloga je sve slabija igra najboljeg i najiskusnijeg igrača Sunsa, koji je najzaslužniji za njihov ulazak u finale. Chris Paul iz utakmice u utakmicu postiže sve manje koševa, ali još više od toga zabrinjava količina izgubljenih lopti, koje je uvijek držao na minimumu.

U prvoj utakmici postigao je 32 koša, u drugoj 23, u trećoj 19, a u četvrtoj samo deset. U četvrtoj je imao i najmanje asistencija te najslabiji šut. Štoviše, prvi put ove sezone, računajući i regularni dio i doigravanje, imao je pet izgubljenih lopti i šut slabiji od 40 posto.

U posljednje tri utakmice imao je ukupno 15 izgubljenih lopti nakon što ih je u prethodne dvije serije, odnosno u osam utakmica protiv Dallasa i LA Clippersa, imao ukupno samo 13. Posebno je boljela ona u posljednjoj minuti kada se okliznuo i omogućio Bucksima kontru kojom su potvrdili pobjedu 109:103 i izjednačili finalnu seriju na 2:2.

I Paul i trener Monty Williams demantirali su da ima problema s ozljedom iako je djelovao kao da ga muči lijevi zglob, zbog čega je bio nesigurniji u driblingu.

"Sve je u redu s njim. I najveći igrači imaju loše utakmice, bit će bolji u sljedećoj", rekao je Williams, a Paul pojasnio:

"Jednostavno sam donosio loše odluke, imao sam nekoliko pogrešnih dodavanja u prvom poluvremenu. Oni su imali puno više šutova od nas, što znači da se moram bolje brinuti za loptu. Imali smo 17 lopti, a predobro šutiramo da bismo tako lako gubili prilike da zabijamo", rekao je Paul poslije utakmice, ali moguće je da Sunsi prikrivaju njegovu ozljedu kako protivnici ne bi na njoj bazirali taktiku za ostatak finala.

Domaći teren zasad je bio prevaga u sve četiri utakmice, a u sljedećoj će biti na strani Sunsa. Paul je 16 godina čekao na finale, ali na prošloj utakmici nije djelovao kao da mu je tamo mjesto. Ne vrati li se na razinu iz prva dva susreta, Bucksi bi mogli lako potpuno preokrenuti seriju.

Peta utakmica igra se u noći sa subote na nedjelju u Phoenixu, a šesta tri dana kasnije u Milwaukeeju. Eventualna majstorica je na rasporedu 22. srpnja u Phoenixu.

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti