16. 07. 2021 - 09:10
Bolt prokomentarisao rasističke uvrede za engleske nogometaše:...
907
Shares
Bolt prokomentarisao rasističke uvrede za engleske nogometaše: Evo šta je rekao!

Kratko i jasno

Bolt prokomentarisao rasističke uvrede za engleske nogometaše: Evo šta je rekao!

16. 07. 2021 - 09:10
0
Shares

Usain Bolt dao je intervju za Buzzfeed u kojem se osvrnuo na rasističke uvrede koje trpe engleski nogometaši Bukayo Saka, Marcus Rashford i Jadon Sancho.

Oni su postali žrtvama napada na društvenim mrežama nakon što su promašili penale u raspucavanju protiv Italije u finalu Europskog prvenstva. Engleska je izgubila finale, a sav bijes navijača usmjeren je na njih trojicu.

Olimpijski prvak i veliki pratitelj nogometa stao je u njihovu obranu te situaciju do koje je došlo opisao kao užasnu i jako nepoštenu prema navedenom trojcu.

"Ružno je što se to događa, užasnut sam. Teško mi je gledati takve stvari. Kao Afrikanac i crnac, moram reći da je situacija jako teška. Ne možete krivi njih trojicu, ne odlučuju oni o tome tko će pucati penal", rekao je Bolt.

Mnogi su propitivali odluku Garetha Southgatea da baš Saka (19), Rashford (23) i Sancho (21) pucaju te penale. Bolt tvrdi da im on ne bi dao da pucaju.

"Vidio sam da su ušli u zadnjoj minuti. Da sam trener, ne bih im dao da pucaju, stavio bih nekog tko nema 19 godina, normalno je da 19-godišnjak pukne pod pritiskom", rekao je Bolt pa dodao:

"Svi su uzrujani kad se promaši penal, ali kad se onda ide na rasističke uvrede, to je problem. Ne mogu vjerovati da je to smjer u kojem nogomet ide. Obožavam nogomet cijelog života, pratim te igrače i teško mi je to gledati. Budite ljutiti na igrače, imate to pravo, ali nemojte biti rasisti. Tome nije mjesto u nogometu ni igdje drugdje."

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti