16. 07. 2021 - 09:05
Nurkić od Amerikanaca pokušao kupiti vakcine za cijelu BiH:...
907
Shares
Nurkić od Amerikanaca pokušao kupiti vakcine za cijelu BiH:

Želi da pomogne svojoj zemlji

Nurkić od Amerikanaca pokušao kupiti vakcine za cijelu BiH: "Čovječanstvo nas je iznevjerilo"

16. 07. 2021 - 09:05
0
Shares

Nurkić je izgubio nanu i neke druge članove porodice od početka pandemije koronavirusa. U BiH nema dovoljan broj cjepiva, što je Nurkić otkrio u intervjuu za ESPN.

"Tamo imaju samo donacije, a to nije dovoljno za cijepiti sve ljude. Pokušao sam otkupiti dovoljno cjepiva za cijelu zemlju, izračunao koliko novca treba, napravio cijeli plan, ali to nije moguće. Čak i ako pronađemo cjepiva, zakoni SAD-a ne dopuštaju prodaju dok Amerikanci ne budu procijepljeni. Ne znam više što da radim, sve sam pokušao", rekao je Nurkić.

S obzirom da se brojni Amerikanci odbijaju cijepiti, propadaju mnoge količine, a BiH su i više nego potrebne.

"Toliko zemalja pati, a SAD, koji je očito broj jedan u svijetu, ima cjepiva koja ljudi ne žele. Čovječanstvo nas je iznevjerilo. Zar ne bi sve zemlje trebale dobiti nešto od tih cjepiva?" rekao je Nurkić za ESPN.

On je još jednom govorio o smrti svoje drage nane.

"Preživjela je covid nakon 17 dana, a onda je 19. dan dobila srčani udar. Nevjerojatno. Želio sam samo sjesti na avion i otići kući na dženazu. Da mogu ponovno birati, vjerojatno bih to i učinio, ali teško je kad si tako daleko", objasnio je reprezentativac BiH koji nastupa za Portland Trail Blazerse.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti