13. 07. 2021 - 10:50
BARCELONA ODLUČILA PRODATI TROJICU U NAREDNIM DANIMA: Već...
907
Shares
BARCELONA ODLUČILA PRODATI TROJICU U NAREDNIM DANIMA: Već davno otpisani

Počeli pripreme za novu sezonu

BARCELONA ODLUČILA PRODATI TROJICU U NAREDNIM DANIMA: Već davno otpisani

13. 07. 2021 - 10:50
0
Shares

Katalonski klub je odradio nekoliko lakših treninga, a na početku priprema pojavili su se i igrači koje je Ronald Koeman otpisao što se tiče nove sezone.

Tu se najviše misli na Miralema Pjanića i Samuela Umtitija kojima je Barcelona nedavno ponudila sporazumni raskid saradnje samo kako bi napustili klub i olakšali budžet koji je predviđen za plate.

Međutim, Pjanić i Umtiti odbili su da na takav način odu iz Barcelone i sada u klubu pokušavaju da ih prodaju.

U Barceloni nemaju mnogo vremena jer su u velikim finansijskim problemima, te moraju znatno da oslobode budžet za plate kako bi Lionel Messi mogao potpisati novi ugovor, ali i kako bi mogli prijaviti nove igrače.

Iako je bilo špekulacija da Pjanić neće početi pripreme s Barcelonom i da će tražiti novi klub na kraju se bh. reprezentativac pojavio na prozivci jer želi biti profesionalac do kraja.

Ipak, Pjanićev i Umtitijev status se nije promijenio i klubu su još uvijek odlučni da oni napuste klub u narednim danima, te čekaju ponude koje će biti zadovoljavajuće za sve strane.

No, katalonski Sport objavio je jutros da u Barceloni žele da što više ubrzaju izlazne transfere jer je vremena sve manje, a prioriteti su im Pjanić, Umtiti i Martin Braithwaite.

Također, Sport dodaje da bi se na transfer listi mogli naći još Ilaix Moriba i Alejandro Balde ukoliko ne budu htjeli potpisati nove ugovore.

Pjanić se povezuje s dosta klubova, a između ostalih to su Juventus, Inter, Tottenham, Chelsea i PSG. Bit će zaista zanimljivo vidjeti gdje će bh. reprezentativac nastaviti svoju karijeru.

Bh. veznjak je prije godinu dana stigao kao veliko pojačanje iz Juventusa, ali se nije uklopio u planove Koemana koji je čini se olako odlučio da neće računati na Pjanića.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti