12. 07. 2021 - 16:12
Vraća se kući? Da, rasizam se vraća! Twitter ismijava Engleze:...
907
Shares
Vraća se kući? Da, rasizam se vraća! Twitter ismijava Engleze: URNEBESNE REAKCIJE NA PORAZ GORDOG ALBIONA NE PRESTAJU

DRUŠTVENE MREŽE SE USIJALE

Vraća se kući? Da, rasizam se vraća! Twitter ismijava Engleze: URNEBESNE REAKCIJE NA PORAZ GORDOG ALBIONA NE PRESTAJU

12. 07. 2021 - 16:12
0
Shares

Italija je u finalu Eura srušila Englesku nakon lutrije penala i okitila se naslovom prvaka Europe! Valjda nema osobe kojoj barem malo nije 'digla' živac toliko puta spomenuta uzrečica "Its coming home" (vraća se kući") u kojoj se Englezi referiraju da je njihova država kolijevka nogometa.

Nije dugo trebalo da Talijani osmisle svoju inačicu uzrečice pa su umjesto "home", ubacili "to Rome" (hrv. dolazi u Rim), a upravo je tako Leonardo Bonucci, strijelac izjednačujućeg gola, proslavio naslov europskog prvaka!

.

Engleski izbornik Gareth Southgate ubacio je u 120. minuti Rashforda i Sancha kao 'rasne' strijelce jedanaesteraca. Obojica su ga eventualno promašila, a pridružio im se i Saka - sve redom tamnoputi nogometaši. 

Pa su onda ti Englezi koji su tako tolerantni, liberalni krenuli vrijeđati mlade nogometaše na društvenim mrežama.

"Vraća se kući. Da, rasizam se vraća kući", napisala je jedna korisnica Twittera.

Gary Lineker je nakon rušenja Nijemaca u osmini finala napisao kako bi fraza, koju je inače sam smislio, "Nogomet je jednostavna igra u kojoj 22 igrača jure loptu 90 minuta, a na kraju uvijek pobijede Nijemci", trebala otići u povijest, no jedan korisnik Twittera tvrdi  da bi Englezi trebali zaboraviti "Its coming home" budući da se vraća još tamo od 1966.

Jedan od smješnijih memova je onaj na kojemu Chiellini sprječava Saku da jurne u kontru, odnosno Italija sprječava "povratak kući".

A ima i jedan koji prikazuje sretnog papu te ljutitu kraljicu.

"Engleska je ostavljena da pjeva istu staru pjesmu nakon što je Italija pokvarila tulum na kojem se nogomet trebao vratiti kući", piše BBC. 

"Engleska je pretrpjela težak poraz, ali je svima popravila ljeto", "Southgatea je koštao manjak hrabrosti", pišu novinari Guardiana.

ea8f6171-b855-494f-a1a6-aefa2cf18a3b

Engleski su nogometaši skinuli srebrne medalje 'prije' nego što im ih je Čeferin stavio oko vrata, a tim su potezom pokazali manjak empatije prema djeci, mlađim nogometašima čiji su oni uzori.

Kako bi drugi bili ponosni na njih, kada oni nisu sami na sebe? Ipak, neki su odlučili nešto pozitivno pronaći u toj 'nikakvoj' srebrnoj medalji.

"Poraz boli, ali jako smo ponosni na vas", stoji na naslovnici Daily Expressa.

"Golovi, drama, heroji i agonija. Southgateovi lavovi pali su nakon srcedrapajućih penala. Opet! Sve je završilo u suzama", navodi Daily Mail.

f94ac0ea-ea45-4ea4-a6cc-05d19426e0c6

The Sun je pružio podršku 'pokisnulim' engleskim zvijezdama te ih podsjetio da je već sljedeće godine Svjetsko prvenstvo.

I za kraj, izdvojili smo još neke od zezancija na račun Engleza:

.

.

 

Učitaj još novosti