10. 07. 2021 - 13:24
Barcelona odlučila kazniti prvotimca, tako što će ga vratiti u...
907
Shares
Barcelona odlučila kazniti prvotimca, tako što će ga vratiti u drugi tim

Da li katalonci imaju pravo

Barcelona odlučila kazniti prvotimca, tako što će ga vratiti u drugi tim

10. 07. 2021 - 13:24
0
Shares

Barcelona je pod vodstvom Joana Laporte drugi klub. Definitivno. Novi predsjednik Barcelone pokušava da ispravi sve ono loše što je njegov prethodnik Josep Maria Bartomeu napravio, ali mu to i ne ide baš najbolje.

Katalonci su u ogromnim dugovima, a pored svega i igrači na koje najozbiljnije računaju ne žele (još uvijek) da produže vjernost Barceloni. 

Takav je slučaj sa talentovanim Ilaixom Moribom koji je zablistao prethodne sezone pod vodstvom Ronalda Koemana, ali je sada proslijeđen u Barcu B dok ne produži svoj ugovor koji mu traje do ljeta sljedeće godine.

Najveći problem je što njegovi zastupnici traže previše novca za potpis novog ugovora što mu Barcelona ne može garantovati nakon svega 18 utakmica u Primeri stoga je namjera Barcelone više nego jasna. Ilaix neće igrati, a ni trenirati sa prvim timom sve dok ne produži ugovor. 

U slučaju da to odbije, Barcelona će ga prodati prije isteka ugovora, a Fabrizio Romano navodi da su za njega interesovanje pokazali neki engleski klubovi, te da će Moriba razmisliti o njima. 

Sport.ba/Sport1.ba

Učitaj još novosti