08. 07. 2021 - 09:57
E ŠTA ĆE SADA KRITIČARI REĆI Golčina Danske je POTPUNO...
907
Shares
E ŠTA ĆE SADA KRITIČARI REĆI Golčina Danske je POTPUNO NEREGULARNA. Pogledajte i zašto

EURO 2020

E ŠTA ĆE SADA KRITIČARI REĆI Golčina Danske je POTPUNO NEREGULARNA. Pogledajte i zašto

08. 07. 2021 - 09:57
0
Shares

Prekrasan gol kojim je Danska povela protiv Engleske 1:0 u 30. minuti polufinala Eura trebao je biti poništen, pokazuju pravila FIFA-e, piše Index.hr.

Čak osmerica sudija zaboravili na pravila: Penalu za Englesku je prethodio još jedan STRAŠAN SKANDAL

Nije dakle na toj utakmici oštećena samo Danska, koja je ogorčena zbog penala poklonjenog Englezima u produžecima za pobjedu 2:1, ali i zato što suci neposredno prije dosuđivanja nepostojećeg jedanaesterca propustili prekinuti akciju za penal jer su na terenu bile dvije lopte. 

Legendarni član Uniteda o penalu na Sterlingu: Da smo mi ovako izgubili, bili bismo shrvani...

Mourinho o spornom penalu za Engleze: Nisam siguran da želite čuti ono šta ću vam reći

Svemu tome prethodila je golčina Danske. Iz slobodnjaka ju je postigao Mikkel Damsgaard, koji je s 25 metara prebacio veliki živi zid i krasno pod prečku zakucao u mrežu Jordana Pickforda. Gol je odmah postao viralan i slavljen kao najljepši na Euru. Osim toga, slavljena je i domišljatost danskih igrača, koji su zbunili Engleze svojim živim zidom.

Međutim, nisu svi bili oduševljeni predivnim golom. David Mooney, podcaster Manchester Cityja, primijetio je i na Twitteru objavio da je prilikom njegovog postizanja prekršeno FIFA-ino pravilo ili službeno, jedan od Zakona nogometne igre. 


U njemu piše: "Kada u živom zidu momčadi koja se brani stoje najmanje tri igrača, svi igrači ekipe koja napada moraju biti najmanje jedan metar udaljeni od odbrambenog zida sve dok je lopta u igri."

Pregledavanje snimke gola jasno pokazuje da su Danci svoj živi zid, koji je prije izvođenja slobodnog udarca bio na propisnoj udaljenosti od engleskog, odmah nakon što je sudac Danny Makkelie označio izvođenje slobodnjaka brzo pomaknuli ispred engleskog.

Tako su protivpropisno zaklonili pogled prema lopti engleskom golmanu.

Međutim, sudija Makkelie ni VAR soba nisu to primijetili. 

Učitaj još novosti