08. 07. 2021 - 08:16
Legendarni član Uniteda o penalu na Sterlingu: Da smo mi ovako...
907
Shares
Legendarni član Uniteda o penalu na Sterlingu: Da smo mi ovako izgubili, bili bismo shrvani...

EURO 2020

Legendarni član Uniteda o penalu na Sterlingu: Da smo mi ovako izgubili, bili bismo shrvani...

08. 07. 2021 - 08:16
0
Shares

Engleska je u polufinalu Europskog prvenstva pobijedila Dansku 2:1 nakon produžetaka i prošla u finale gdje ju čeka Italija koja je dan ranije pobijedila Španiju na penale. Tako ćemo u nedjelju moći uživati u velikom finalnom dvoboju s Wembleyja.

Čak osmerica sudija zaboravili na pravila: Penalu za Englesku je prethodio još jedan STRAŠAN SKANDAL

Sinoćnju utakmicu je obilježio kazneni udarac koji je u prvom produžetku dosuđen na Raheemu Sterlingu. Kontakt napadača Man. Cityja i Jenssena nizozemski sudija okarakterisao je kao penal koji je nakon duge konsultacije s VAR-om i dosuđen.

capture-4-1024x447

Ipak, Kaneov udarac pročitao je sjajni Schmeichel, ali se lopta odbila tačno ispred engleskog kapitena te je napadač Tottenhama iz popravnog pokušaja lako pogodio mrežu za 2:1. Ovu situaciju komentarisali su Roy Keane i Gary Neville, legendarni engleski nogometaši i nekadašnji članovi slavnog Man. Uniteda, a danas stručni komentatori na ITV-ju.

"Smatram da ovo nije bio penal. Znali smo da će VAR potvrditi odluku glavnog sudije, nisam očekivao da će poništiti to. Ali, Sterling je svejedno bio sjajan i sve snažniji kako je utakmica odmicala.  Istina, jedanaesterac je bio veoma sporan", rekao je Keane, a slično misli i Neville:

"Ako bismo bili pošteni, da smo mi izgubili na račun takvog jedanaesterca, bili bismo shrvani. Suci u VAR-sobi nastoje ne mijenjati odluke glavnih sudija, tako je bilo i ovoga puta."

Učitaj još novosti