06. 07. 2021 - 11:30
BARCELONA OČAJNA, NE MOŽE DA PRIJAVI IGRAČE KOJI SU TEK STIGLI...
907
Shares
BARCELONA OČAJNA, NE MOŽE DA PRIJAVI IGRAČE KOJI SU TEK STIGLI U KLUB: Nalaze se u velikom problemu, evo zašto

BARCELONA OČAJNA, NE MOŽE DA PRIJAVI IGRAČE KOJI SU TEK STIGLI U KLUB: Nalaze se u velikom problemu, evo zašto

06. 07. 2021 - 11:30
0
Shares

Barcelona se nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima zbog čega je klub spreman neke igrače pustiti da odu besplatno.

Pandemija koronavirusa itekako je pogodila katalonski klub koji se našao u velikim finansijskim problemima. Joan Laporta nedavno je izabran za novog predsjednika, a pred njim su zaista veliki izazovi.

screenshot-39

Navijači očekuju od Laporte da napravi ekipu koja će se naredne sezone boriti za trofeje u svim takmičenjima, a pored toga finansijski problemi u klubu su iz dana u dan sve veći.

Trenutno Barcelona ima problem sa visokim platama svojih igrača i žele olakšati budžet kako bi prvenstveno Lionel Messi mogao da produži svoj ugovor.

Prije nekoliko dana Barcelona je ponudila Samuelu Umtitiju i Miralemu Pjaniću sporazumni raskid saradnje, ali oni su to odbili. Barca pokušava na sve načine da se riješi nekih igrača koje bi bez problema mogli prodati, ali očito je da nemaju vremena za to.

Pjanić i Umtiti sigurno neće biti jedini igrači kojima će biti ponuđen raskid saradnje jer je Barcelona u trci s vremenom da što prije olakša budžet namijenjen za plate.

Pored Messijevog novog ugovora problem su i nova pojačanja. Naime, u klub su ovog ljeta stigli Sergio Aguero, Memphis Depay, Eric Garcia i Emerson, ali ih Barcelona još uvijek ne može prijaviti.

La Liga ne dozvoljava Barceloni da prijavi nove igrače dok ne riješe problem oko plata, te u klubu su sada maksimalno fokusirani sam da to riješe što prije.

Messijev ugovor je istekao prošle sedmice i on može bez problema potpisati za neki drugi klub, ali očito je da je postigao dogovor s Barcelonom oko ostanka u katalonskom klubu.

No, pitanje je koliko će Messi imati strpljenja da čeka da se ozvaniči njegov ostanak, a Laporta izgleda ima sve manje vremena i načina da barem riješi problem oko budžeta za plate.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti