06. 07. 2021 - 11:13
TOTTENHAM AKTIVIRAO KLAUZULU ZA BALEA IZ 2013. GODINE: U Realu...
907
Shares
TOTTENHAM AKTIVIRAO KLAUZULU ZA BALEA IZ 2013. GODINE: U Realu nikome jasno šta se dešava, stiglo obavještenje

TOTTENHAM AKTIVIRAO KLAUZULU ZA BALEA IZ 2013. GODINE: U Realu nikome jasno šta se dešava, stiglo obavještenje

06. 07. 2021 - 11:13
0
Shares

Gareth Bale vratio se u Real Madrid nakon što mu je istekla posudba u Tottenhamu.

Velšanin je prošlu sezonu proveo na posudbi u londonskom klubu i ostavio je poprilično dobar utisak u finišu sezone, ali Tottenham nije odlučio da otkupi njegov ugovor.

Bale će se tako vratiti u Real Madrid i početi pripreme za novu sezonu i prema svemu sudeći ostat će u kraljevskom klubu.

screenshot-26

Očekivalo se da će Real pokušati prodati Balea ovog ljeta, ali čini se da se to neće desiti nakon što je trenersku klupu preuzeo Carlo Ancelotti. Očito je da će Italijan računati na Balea, te ne želi da ga klub proda.

Bale s Realom ima ugovor na još godinu dana i nije isključeno da će narednog ljeta kao slobodan igrač napustiti klub.

No, iako je njegova posudba u Tottenhamu završena Real Madrid još uvijek nije ispunio svoje obaveze prema londonskom klubu.

Naime, kada su prije osam godina dogovarali prodaju Balea ovi klubovi dogovorili su se da će odigrati i prijateljsku utakmicu. Real je ponudio Tottenhamu dolazak u London kao dio dogovora što je ovaj klub prihvatio.

Međutim, nakon što je prošlo sedam godina od njegovog transfera, pa onda i dogovora oko posudbe u Real Madridu su smatrali da od prijateljske utakmice nema ništa, ali su se prevarili.

Čelnici Tottenhama kontaktirali su kraljevski klub i poručili da žele da se prijateljska utakmica odigra ovog mjeseca u sklopu priprema za novu sezonu.

To je iznenadilo čelnike kraljevskog kluba koji prvo nisu znali o čemu se radi, ali su ih iz Tottenhama podsjetili da takva klauzula postoji u ugovoru kada je Bale prešao iz ovog kluba u Real Madrid na ljeto 2013. godine.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti