04. 07. 2021 - 23:03
Mbappe pristao na novi ugovor uz jedan uslov, PSG to odmah odbio
907
Shares
Mbappe pristao na novi ugovor uz jedan uslov, PSG to odmah odbio

Nisu pristali

Mbappe pristao na novi ugovor uz jedan uslov, PSG to odmah odbio

04. 07. 2021 - 23:03
0
Shares

Još uvijek nije poznato da li će Kylian Mbappe i naredne sezone nositi dres PSG-a.

Mbappe s Parižanima ima ugovor do kraja naredne sezone i u nekoliko navrata odbio je mogućnost da produži saradnju. To je itekako naljutilo čelnike PSG-a koji odbijaju da prodaju Mbappea.

Poznato je da je njegova najveća želja da karijeru nastavi u Real Madridu, ali PSG ne želi da ga proda ovog ljeta. PSG je spreman čak da ga pusti slobodno narednog ljeta samo kako bi ga sada kaznili, odnosno kako bi Mbappe narednu sezonu odgledao s tribina.

PSG je u nekoliko navrata počinjao pregovore s Mbappeom oko novog ugovora, ali svaki put je ovaj mladi napadač odbijao na kraju da produži saradnju.

Francuski mediji otkrili su da je Mbappe samo pod jednim uslovom spreman da produži ugovor, ali su Parižani to odmah odbili kada im je on rekao o kakvom uslovu se radi.

Naime, Mbappe je čelnicima PSG-a poručio da će potpisati novi ugovor ako u njega uključe klauzulu da može otići ukoliko ga drugi klub, odnosno Real Madrid bude htio dovesti.

Međutim, Parižani su poručili da od toga jednostavno nema ništa, te da nikada neće pristati na takvu klauzulu.

Zbog toga je njegova budućnost totalno nejasna jer iz kluba prijete da Mbappe naredne sezone uopšte neće igrati ukoliko ne produži svoj ugovor čak i ako to znači da će besplatno otići narednog ljeta.

PSG ovog ljeta od njegove prodaje sigurno može zaraditi preko 100 miliona eura, ali očito da im novac nije bitan toliko koliko želja da kazne Mbappea za odbijanje novog ugovora.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti