04. 07. 2021 - 08:32
Bucksi u NBA finalu nakon dugih 47 godina čekanja: Mogu i bez...
907
Shares
Bucksi u NBA finalu nakon dugih 47 godina čekanja: Mogu i bez Giannisa, Young dokazao da mu je mjesto među zvijezdama

NBA

Bucksi u NBA finalu nakon dugih 47 godina čekanja: Mogu i bez Giannisa, Young dokazao da mu je mjesto među zvijezdama

04. 07. 2021 - 08:32
0
Shares

Milwaukee Bucksi su u gostima savladali Atlantu sa 118:107 i prošli u veliko NBA finale. Nije im smetalo što drugi meč uzastopno igraju bez sjajnog Giannisa Antetokounmpa, seriju su završili s ukupnim omjerom 4:2.

Bucksi su dosad samo dvaput igrali u NBA finalu, još početkom sedamdesetih dok su ih predvodili Kareem Abdul-Jabbar i Oscar Robertson. Osvojili su naslov prvaka 1971., prije tačno 50 godina, pa tri godine kasnije izgubili od Bostona.

U finalu će sada igrati protiv Phoenix Sunsa, koji traže svoj prvi naslov prvaka, nakon što su 1976. i 1993. gubili finala od Bostona, odnosno Chicaga. Sunsi su u finalu Zapada izbacili LA Clipperse 4:2, a imat će prednost domaćeg terena u finalnoj seriji koja počinje u noći s utorka na srijedu po našem vremenu.

Sinoć je u Giannisovu odsustvu njegovu ulogu opet preuzeo Khris Middleton, koji je prošlih godina dobivao velike kritike zbog slabih igara u doigravanju, ali ove godine sve je nadoknadio i uveo Buckse u finale. Sinoć je zabio 32 koša i tako nastavio niz odličnih igara u najvažnijim utakmicama, poput šeste i sedme u seriji protiv Brooklyna te posljednje dvije protiv Atlante.

Čak 23 od svoja 32 koša Middleton je zabio u trećoj četvrtini, koju su Bucksi dobili 44:29 i odlučili pobjednika. Niti jedan igrač Milwaukeeja u posljednjih 30 godina nije zabio toliko u jednoj četvrtini utakmice playoffa.

Osim njega, istaknuo se i Jrue Holiday, koji je bio blizu triple.-doublea s 27 koševa, devet skokova i devet asistencija.

Hawkse su predvodili Cam Reddish s 21 i Bogdan Bogdanović s 20 poena. Trae Young vratio se nakon dvije utakmice izbivanja zbog bizarne ozljede stopala koju je dobio slučajno nagazivši suca, ali bio je daleko od pravih izdanja. Završio je s 14 koševa i devet asistencija, ali uz očajan šut 4/17 i svih šest promašenih trica.

No uprkos tome, Young je u ovom playoffu dokazao da mu je mjesto među NBA zvijezdama. U svom prvom doigravanju postao je tek drugi čovjek u NBA povijesti koji je u barem 15 utakmica imao prosjeke veće od 29 koševa i devet asistencija. Prije njega to je imao samo LeBron James prije tri godine.

 

Učitaj još novosti