29. 06. 2021 - 10:44
ŠVICARAC NA PAPIRU A BOSANAC U DUŠI: Pogledajte ogromnu...
907
Shares
ŠVICARAC NA PAPIRU A  BOSANAC U DUŠI: Pogledajte ogromnu tetovažu Harisa Seferovića - cijela ruka posvećena Bosni

ŠVICARAC NA PAPIRU A BOSANAC U DUŠI: Pogledajte ogromnu tetovažu Harisa Seferovića - cijela ruka posvećena Bosni

29. 06. 2021 - 10:44
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Haris Seferović je sinoć bio jedan od junaka Švicarske koja je senzacionalno izbacila Francusku nakon penala u osmini finala Evropskog prvenstva. Nakon 3:3 u regularnom vremenu, igrali su se produžeci, a potom i penali nakon kojih su Vladimir Petković, Haris Seferović i ostali prošli u četvrtfinale.

873x400

Napadač bh. korijena je postigao dva pogotka. Prvo je u 15. minuti pogodio za vodstvo Švicarske, a onda su "Triokolori" napravili preokret. I kada se činilo da su Švicarci pred eliminacijom, Seferović je u 81. minuti ponovo pogodio. Kasnije je Mario Gavranović, fudbaler rodom iz Gradačca, pogodio za produžetke u 90. minuti.

Seferović je s tribina stadiona u Bukureštu imao veliku podršku. Napadača Švicarske su sa tribina bodrile supruga Amina i kćerka Inaja (Inaya) koja je imala poseban dres. Na dresu je bio broj 9 koji Seferović nosi u reprezentaciji, a iznad broja pisalo je babo.

screenshot-21

Inače, Seferovićevi roditelji su iz Sanskog Mosta, ali Haris nikada nije zaigrao za "A" tim Bosne i Hercegovineč. Put ga je doveo u reprezentaciju Švicarske, ali Seferović nikada nije zaboravio Bosnu. Istetovirao je ljiljan na laktu, ima Bosnu u duši, a to prenosi i na kćerku Inaju koja je sa tribina stadiona u Budimpešti dovikivala "babo, babo".

Izvor:Avaz

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti