29. 06. 2021 - 09:29
OGLASIO SE DESCHAMPS NAKON ISPADANJA SA EURA: Spomenuo Mbappea...
907
Shares
OGLASIO SE DESCHAMPS NAKON ISPADANJA SA EURA: Spomenuo Mbappea i promašen penal - evo da li napušta reprezentaciju

OGLASIO SE DESCHAMPS NAKON ISPADANJA SA EURA: Spomenuo Mbappea i promašen penal - evo da li napušta reprezentaciju

29. 06. 2021 - 09:29
0
Shares

U  razgovoru za BeIN Sports, francuski selektor, Didier Deschamps, pokušao je objasniti tamošnjoj javnosti poraz njegove selekcije, odnosno ispadanje iz osmine finala Evropskog prvenstva od reprezentacije Švicarske. On je kazao kako je ovakve utakmice uvijek teško objasniti.

"Ono što je bilo potrebno da preokrenemo rezultat u drugom poluvremenu, to smo napravili. Nedostajalo nam je snage, čvrstine, pokazali smo slabost i dopustili Švicarskoj da se vrati. Učinili smo sve da se utakmica završi na drugačiji način, ali to je fudbal. Porazom od Švicarske za nas se turnir završio. Ne postoje čarobne formule, postoji ravnoteža koju treba pronaći", kazao je Deschamps.

screenshot-10
On je potom govorio o svojoj budućnosti te otkrio da li će u narednom periodu biti selektor reprezentacije Francuske.

"U ovom trenutku nam treba da budemo jedinstveni i solidarni. Ja sam odgovoran. Kada stvari krenu loše, ja sam sa igračima, a oni su sa mnom. Trebat će malo vremena da sve to riješimo", kazao je  Deschamps.

Selektor Francuske je odlučio da prokomentariše i promašeni penal Kyliana Mbappea zbog kojeg su Trikolori ispali u osmini finala protiv Švicarske.

"Kada preuzmete odgovornost, takve stvari se mogu desiti. Očito je njega promašen penal pogodio", kazao je Deschamps.

Izvor:Oslobođenje

Učitaj još novosti