28. 06. 2021 - 08:41
Svi jedno, Ronaldo drugo: CR7 ima neobičan ritual prije...
907
Shares
Svi jedno, Ronaldo drugo: CR7 ima neobičan ritual prije utakmice i Lukaku ga je posmatrao šta radi

Tokom intoniranja himne

Svi jedno, Ronaldo drugo: CR7 ima neobičan ritual prije utakmice i Lukaku ga je posmatrao šta radi

28. 06. 2021 - 08:41
0
Shares

U vrlo izjednačenom i na momente napetom meču, posebice u samom finišu, Belgijanci su slavili golom Thorgena Hazarda koji je "pocijepao" mrežu u prvom poluvremenu.

Tokom intoniranja fotografima nije promakao neobičan ritual kojeg već neko vrijeme praktikuje najpopularniji fudbaler današnjice.

Naime, tokom svake himne Ronaldo ima običaj da se okrene bočno i stoji drugačije od ostalih saigrača iz reprezentacije.

To radi iz čistog patriotizma. Okrene se ka mjestu gdje se nalazi zastava Portguala, drži pogled ga zastavi i pjeva stihove himne pod nazivom A Portugesa.

Nije ovo prvi put da Ronaldo radi ovakvu stvar. Ovaj neobičan ritual počeo je da praktikuje od Svjetskog prvenstva u Rusiji gdje njegov Portugal također zaustavljen u osmini finala.

Inače, sinoć je u svlačionici Portugala bilo poprilično dramatično, ali tužno. Mongi su igrači i pustili suzu. Priznao je to selektor Fernando Santos.

"Moji igrači plaču. Portugalci su razočarani i sigurno tužni. Svi smo tužni jer su igrači dali sve. Puno su radili, no izgubili smo. Ne znam što bih rekao", rekao je iskusni trener.

Bili smo uvjereni da možemo doći do finala, ali to se nije dogodilo. Nema pravde ni nepravde. Postoji onaj koji zabija i onaj tko ne. I nažalost primili smo gol i nismo uspjeli postići gol. Fudbal je takav," naglasio je portugalski stručnjak.

Tako će Ronaldo kući nakon četiri utakmice i niz oborenih individualnih rekorda, dok Belgijance čeka novi težak posao. U četvrtfinalu će igrati protiv Italije. Taj meč na programu je u petak, 25. juna u Minhenu.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti