20. 06. 2021 - 10:24
DA LI ZNATE ZBOG ČEGA MEMPIS DEPAY SLAVI GOLOVE TAKO ŠTO...
907
Shares
DA LI ZNATE ZBOG ČEGA MEMPIS DEPAY SLAVI GOLOVE TAKO ŠTO ZAČEPI UŠI? Postoji razlog i zanimljiv je!

Novi igrač Barcelone

DA LI ZNATE ZBOG ČEGA MEMPIS DEPAY SLAVI GOLOVE TAKO ŠTO ZAČEPI UŠI? Postoji razlog i zanimljiv je!

20. 06. 2021 - 10:24
0
Shares

U subotu je Barcelona ozvaničila dovođenje nizozemskog reprezentativca Memphia Depayja, koji je odavno bio želja Katalonaca i trenera Ronalda Koemana.

Depay je četvrto ovoljetno pojačanje Barcelone. Sergio Aguero i Eric Garcia došli su iz Manchester Cityja, Depay iz Lyona, svi besplatno, dok je plaćen jedino Emerson iz Betisa. Brazilac je stigao za devet miliona eura.

Nekadašnji igrač PSV-a najnovije je i možda najvažnije pojačanje Barce ovog ljeta, a na španskim sajtovima ubrzo je osvanuo tekst o tome zašto Depay golove slavi prekrivajući uši? Jednom prilikom jeto i sam komentarisao.

S tom proslavom golova počeo je 2017. godine kada je iz Manchester Uniteda stigao iz Lyona.

"To je način da kažem drugima kako sam u svom svijetu. Nije da ne slušam šta drugi ljudi govore, ali ako nešto neko kaže zanimljivo i pametno, prvi ću slušati. Ponekad mi daju puno informacija, govore mi da moram da uradim ovo ili ono, što može da blokira moj um i tijelo i to mi može samo naškoditi. Želim da je moj um slobodan", ispričao je Depay.

Depay, koji je također proslavio gol prekrstivši se, objašnjava svoje stavove u svom dubokom religioznom osjećaju:

"Bog je bio sa mnom, ali ja nisam uvijek bio s njim. Zbog toga i ruke pružam nebu. Čitam Bibliju i slušam Boga, zahvaljujući njemu sam postao ono što sam oduvijek želio biti, profesionalni nogometaš".

Depay trenutno pruža dobre igre na Evropskom prvenstvu s reprezentacijom Nizozemske, s kojom će sutra igrati posljednji meč grupne faze protiv Sjeverne Makedonije.

U prva dva kola Nizozemska je slavila protiv Ukrajine i Austrije te tako osigurala plasman u osminu finala Eura.

Nakon što se okonča Euro, Depay će letjeti za Barcelonu i čeka ga jedno novo nogometno iskustvo i sasvim sigurno novi izazovi. Kao dječak je navijao za Barcelonu i najzad će mu se snovi ostvariti.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti