20. 06. 2021 - 10:06
I dok se zvijezde "bore" s pićem, jedan čovjek je plakao:...
907
Shares
I dok se zvijezde

Poslije senzacije

I dok se zvijezde "bore" s pićem, jedan čovjek je plakao: "Nisam toliko glup i arogantan..."

20. 06. 2021 - 10:06
0
Shares

Selektoru Mađarske jučer se ispunio san. Marco Rossi se pobrinuo za najveću senzaciju Evropskog prvenstva. S 3-5-2 formacijom zaustavio je Francuze. Završeno je 1:1.

Igrali su Mađari dobro i protiv Portugala, ali su pokleknuli u finišu. Nagrada za odličnu igru protiv puno jačih ekipa stigla je protiv prvaka svijeta i najjače reprezentacije na turniru.

Rossi na press-konferenciji poslije utakmice nije uspio kontrolisati emocije. I dok su se zvijezde "borile" sa sponzorskim pićima, italijanski trener je plakao.

"Nisam toliko glup i prije svega arogantan da kažem da sada idemo u Minhen i da pobijediom, već u Minhen idemo da igramo našu igru i odigramo što bolje...

"Za mene je danas poseban dan i dosta...", rekao je Rossi nakon čega je zaplakao pa je uslijedio kratki prekid pressice. Te je uzeo maramicu te očistio suze.

U posljednjem kolu Mađari će igrati protiv Njemačke u Minhenu. Za prolazak dalje u grupi smrti neophodna im je pobjeda. Da se imaju čemu nadati pokazali su jučer.

Inače, Rossi je u Italiji uglavnom trenirao niželigaše. Prije 10 godina je odlučio da dođe u Mađarsku gdje je trenirao nekoliko klubova, da bi prije četiri godine preuzeo reprezenaciju i za sada mu ide odlično.

"Kad sam prvi put okupo ekipu rekao sam im da u dresu reprezentacije moraju dati sve. Srce je najvažnija stvar u fudbalu. Ako neko igra u reprezentaciji, onda je to još bitnije", rekao je Rossi nakon meča s favorizovanim Trikolorima.

Ovaj 56-godišnjak na 31 utakmici na klupi "Lake konjice" ima 15 pobjeda, šest remija i deset poraza. Osim što je ranije izborio plasman na Euro, Mađare je u drugom izdanju Lige nacija uvesti u Ligu A. I kvalifikacije za SP su počeli vrlo dobro sa sedam bodova iz tri utakmice. 

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti