19. 06. 2021 - 10:17
Dok je Ibrahimović na operacionom stolu, Milan je u potrazi za...
907
Shares
Dok je Ibrahimović na operacionom stolu, Milan je u potrazi za napadačem! Jedan igrač im je velika želja

Dok je Ibrahimović na operacionom stolu, Milan je u potrazi za napadačem! Jedan igrač im je velika želja

19. 06. 2021 - 10:17
0
Shares

Zlatan Ibrahimović sinoć operisao koljeno u Milanskoj bolnici, a prve prognoze upućuju na to da će za igru biti sposoban kroz par mjeseci. 

Koliko će ta pauza trajati tačno niko sa sigurnošću ne može reći. Za to vrijeme Maldini je u potrazi za adekvatnim pojačanjem.

Igrač Stuttgarta Saša Kalajdžić bio je velika želja uprave Rossonera, no njemački klub ih je ispalio postavivši nerealnu cijenu za svog mladog napadača koju Milan nije u stanju da obezbjedi.

Olivier Giroud se također pominjao kao potencijalni novi igrač crno crnih, kao i Luka Jović, no i sa jednim i drugim je sve ostalo samo na špekulacijama.

Jedna od Maldinijevih ideja je da ode Rafael Leao. Njegov menadžer je nagovjestio da bi ponude mogle da stignu iz Premier lige i to od Evertona i Wolvesa, od Evertona i Vulverhemptona, ali teško da će uspjeti da ga prodaju za 30 miliona eura koliko traže za njega. 

To bi oslobodilo još jedno mjesto u timu u fazi napada, a ko će taj teret ponijeti na sebi u narednoj sezoni ostaje da se vidi.

Ibrahimović je u minuloj sezoni postigao čak 15 golova na 19 mečeva u Seriji A što za fudbalera koji lagano ulazi u petu deceniju života nije bezazlen podatak.

Učitaj još novosti