19. 06. 2021 - 08:52
ODUSTALI OD FONSECA I GATTUSA: Šta se dešava sa Tottenhamom?...
907
Shares
ODUSTALI OD FONSECA I GATTUSA: Šta se dešava sa Tottenhamom? SVI U ČUDU!

ODUSTALI OD FONSECA I GATTUSA: Šta se dešava sa Tottenhamom? SVI U ČUDU!

19. 06. 2021 - 08:52
0
Shares

Navijači Tottenhama pokazali su veliko nezadovoljstvo jer čelnici kluba još uvijek nisu pronašli novog trenera.

Tottenham je prije nekoliko mjeseci odlučio da se zahvali na saradnji Joseu Mourinhu, a umjesto njega ovaj tim do kraja sezone vodio je Ryan Mason. Međutim, bilo je jasno da Mason neće ostati prvi trener i da će klub dovesti nekoga drugog.

Londonski klub prošle sezone nije baš briljirao i bilo je jasno da su Tottenhamu potrebne velike promjene ovog ljeta. Harry Kane je najavio odlazak jer klub nije izborio Ligu prvaka, a čini se da neće biti jedini koji će napustiti klub.

Prije nekoliko dana Tottenham je potvrdio da je Fabio Paratici novi sportski direktor ovog kluba u koji je stigao nakon što je nedavno dobio otkaz u Juventusu.

Očekivalo se da će Tottenham riješiti jako brzo pitanje novog trenera, a prije nekoliko dana saopšteno je da su skoro postigli dogovor s Paulom Fonsecom koji je slobodan nakon što mu je istekao ugovor s Romom.

Navijači su očekivali da Fonseca potpiše ugovor, ali od toga neće biti ništa. Engleski mediji objavili su da Fonseca neće preuzeti Tottenham i nije poznato zašto je dogovor propao.

Nakon Fonsece s londonskim klubom povezivao se i Gennaro Gattuso koji je bio u pregovorima s Tottenhamom, ali ugledni novinar Fabrizio Romano objavio je da je i taj dogovor propao.

Želja Tottenhama bila je da se Maurizio Pochettino vrati na klupu, ali potvrđeno je da će argentinski stručnjak i naredne sezone voditi PSG. Svi ovi "propali" poslovi su itekako naljutili navijače Tottenhama.

Oni su danas održali proteste ispred stadiona ovog kluba i tražili su da čelnici napuste Tottenham nakon što su pokazali da ne mogu u kratkom periodu pronaći ni trenera.

 

Učitaj još novosti