18. 06. 2021 - 09:48
Salihamidžić ne želi Ramosa, Kahn ga podržava
907
Shares
Salihamidžić ne želi Ramosa, Kahn ga podržava

Bayern ne treba Španca

Salihamidžić ne želi Ramosa, Kahn ga podržava

18. 06. 2021 - 09:48
0
Shares

Nakon 16 godina, 22 titule i 671 utakmice, jučer je Sergio Ramos i zvanično napustio Real Madrid.

Ramosu, dugogodišnjem kapitenu i jednom od najvažnijih igrača u novijoj povijesti Reala, istekao je ugovor ovog ljeta i pošto nije bilo dogovora oko produženja istog, uslijedio je rastanak.

Iako ima 35 godina, Ramos još može da da puno na terenu, pa nije ni čudo što o njegovom dovođenju uveliko razmišljaju mnogi velikani. Uostalom, Ramos, još besplatan...

A u ovo krizno doba izazvano pandemijom koronavirusa, takvi transferi su najpoželjniji za sve klubove. Trenutno su dva kluba iz Manchestera, City i United, zatim PSG i Sevilla navedeni kao timovi koji rade na dovođenju Ramosa.

Pojavile su se potom i glasine da će Hasan Salihamidžić pokušati da ga dovede u Bayern. Novinar BILD-a Christian Falk tvrdi da je Ramos bio ponuđen Bayernu i ranije dok je još trener bio Hansi Flick.

Međutim, vjeruje se da su i Salihamidžić i svi u Bayernu opredijeljeni za mjere štednje, a Ramos ima jako visoke zahtjeve i u ovom trenutku neće inzistirati na dovođenju Španca.

Oliver Kahn sasvim je jasno osujetio ove glasine.

"Nema tu ništa", rekao je novi predsjednik Bayernove uprave.

Bayern je ostao bez Alabe i Boatenga u defanzivi, no stiže Upamecano, ali ionako u timu postoji nekoliko igrača koji bi tek trebali da dobiju pravu priliku kod Juliena Nagelsmanna u novoj sezoni.

Dolazak Ramosa je u ovom trenutku za Bayern opcija koju niko više neće razmatrati.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti