17. 06. 2021 - 21:49
"Eriksenova djevojka spava s njegovim saigračem": Lažna vijest...
907
Shares

PODSJEĆANJE

"Eriksenova djevojka spava s njegovim saigračem": Lažna vijest koja je UMALO RAZORILA EKIPU

17. 06. 2021 - 21:49
0
Shares

Kristijan Eriksen prolazi kroz najteži period u svojoj karijeri. Fudbalski savez Danske je danas objavio kako će Eriksenu biti ugrađen defibrilator, sprava za praćenje rada srca.

U prvom poluvremenu utakmice s Finskom na Evropskom prvenstvu je danski fudbaler imao srčani zastoj zbog čega se srušio na terenu.

Brzom ljekarskom intervencijom mu je spašen život, Eriksen je još uvijek na kliničkom liječenju gdje su obavljena mnoga ispitivanja.

Danci su sada preko doktora reprezentacije Mortena Bosena objavili kako će Eriksenu biti ugrađen defibrilator, uređaj koji je obavezan za korišćenje nakon srčanog napada.

- Nakon serije pregleda srca, odlučeno je da Kristijan treba da ima uređaj za praćenje rada srca. Ovaj uređaj je neophodan nakon srčanog udara zbog poremećaja ritma. Kristijan je prihvatio ovu odluku i ona je došla uz potvrdio nacionalnih i međunarodnih specijalista koji su predložili isto. Molimo da Kristijanu i njegovoj porodici mir i privatnost, poručio je ljekar Morten Bosen.

Njemački ljekar Jens Kleinefeld govorio je o dirljivom trenutku kada je Christian Eriksen otvorio oči i progovorio nakon reanimacije na terenu uz pomoć defibrilatora.

Kada je Danac pao na terenu nakon srčanog zastoja na meču protiv Finske u subotu, medicinski tim djelovalo je munjevito i uspio je spasiti život nogometaša Intera.

Jedan od ljekara koji je učestvovao u spašavanju Eriksena bio je Nijemac Jens Kleinefeld, koji je radio i za FIFA-u i za UEFA-u, a o toj epizodi govorio je u intervjuu za njemačku medijsku kuću Funke Mediengruppe.

Kleinefeld je između ostalog otkrio da se Eriksen prilično brzo probudio nakon jednog šoka defibrilatorom.

"Otprilike 30 sekundi kasnije otvorio je oči i mogao sam razgovarati s njim. Bio je to vrlo dirljiv trenutak. U takvim kriznim medicinskim situacijama u svakodnevnom životu, šansa za uspjeh je mnogo manja", kazao je Kleinefeld.

Njemački ljekar je potom pitao Eriksena da li se "vratio", na što je Danac dao pozitivan signal i nakon toga je rekao:

"Prokletstvo, imam samo 29 godina", a onda je Kleinefeld znao da je sjajni veznjak zaista dobro.

Inače, Danac je i ranije imao velikih problema u životu. Naime, samo nekoliko dana nakon poniženja protiv Bajerna sa 7:2, u britanskim tabloidima pojavila se vijest da Eriksenova supruga ima aferu s njegovim saigračem Janom Vertongenom! Evo šta je prava pozadina priče - pogledajte OVDJE.

 

Učitaj još novosti