17. 06. 2021 - 19:17
JEDNA OD NAJLJEPŠIH AKCIJA GODINE De Bruyne ušao i odmah...
907
Shares
JEDNA OD NAJLJEPŠIH AKCIJA GODINE De Bruyne ušao i odmah asistirao, ali jeste li vidjeli šta je sve napravio nezaustavljivi Lukaku

EURO 2020

JEDNA OD NAJLJEPŠIH AKCIJA GODINE De Bruyne ušao i odmah asistirao, ali jeste li vidjeli šta je sve napravio nezaustavljivi Lukaku

17. 06. 2021 - 19:17
0
Shares

Svoju utakmicu 2. kola grupe B Evropskog prvenstva od 18:00 sati igraju selekcije Danske i Belgije. Nakon užasnog subotnjeg meča, Danci se nadaju da će protiv Belgije popraviti utisak i ostati u igri za plasman u narednu rundu, dok će "Crveni đavoli" tražiti novu pobjedu i prolaz nakon samo dvije odigrane utakmice. Prethodno su izabranici selektora Martineza pobijedili Rusiju sa 3:0. 

Igrala se 2. minuta kada su Danci stigli do pogotka, a postigao ga je Yussuf Poulsen nakon ogromne greške u zadnjoj liniji gostiju. Parken stadion je proključao...

5402204U 10. minuti utakmice izbačena je lopta van terena kako bi se poslala poruka podrške Kristijanu Eriksenu (Christian).

U prvom dijelu Belgijanci bili su neprepoznatljivi, a u nastavku je Roberto Martinez uveo Kevina de Bruynea i Belgija je proigrala. Upravo je igrač Cityja asistirao za Thorgena Hazarda koji pogađa za 1:1, a veliki posao odradio je izuzetno korpulentni Romelu Lukaku.

Selektori Hjumland i Martinez odlučili su se za ove početne sastave:

DANSKA (4-3-3): Šmajhel (Schmeichel), Kristiansen (Christiansen), Kjer (Kjaer), Vestergard (Vestergaard), Mael (Maehle), Vas (Wass), Hojbjerg, Dilejni (Delaney), Polsen (Poulsen), Damsgard (Damsgaard) i Brajtvajt (Braithwaite).

BELGIJA (3-4-3): Kurtoa (Courtois), Aldervereld (Alderweireld), Denajer (Denayer), Vertongen (Vertonghen), Munije (Meunier), Tilemans (Tielemans), Dendonker (Dendoncker), Azar (Hazard), Karasko (Carrasco), Lukaku i Mertens.

Učitaj još novosti