16. 06. 2021 - 19:09
NEVJERICA U SUSJEDSTVU Nakon Jokića još dva srpska NBA...
907
Shares
NEVJERICA U SUSJEDSTVU Nakon Jokića još dva srpska NBA košarkaša odbila reprezentaciju i Igre u Tokiju

SRBIJA U PROBLEMIMA

NEVJERICA U SUSJEDSTVU Nakon Jokića još dva srpska NBA košarkaša odbila reprezentaciju i Igre u Tokiju

16. 06. 2021 - 19:09
0
Shares

Mnogo se prašine podiglo u srpskoj javnosti nakon što je Nikola Jokić odbio igrati za reprezentaciju Srbije na kvalifikacijskom turniru za Igre u Tokiju, koji će se koncem lipnja održati u Beogradu.

TAKO JE TO NA BALKANU: Jokić jučer junak, danas izdajnik! NE TREBA GA VIŠE NI ZVATI, EVO ZAŠTO SI PROSJEČAN IGRAČ

"Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kad moram obavijestiti da i pored ogromne želje nisam u mogućnosti igrati za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tijela iziskuje duže odsustvo s terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i to moram prihvatiti. Uvjeren sam da momci imaju i bez mene kvalitetu za napraviti rezultat koji će nam svima donijeti puno radosti", objavio je najbolji igrač NBA lige i time je razbjesnio Srbiju te je sve više onih koji ga smatraju izdajnikom.

Međutim, otkaz Jokića nije jedini koji je dobio izbornik Srbije Igor Kokoškov.

Poziv na predolimpijski kvalifikacijski turnir i eventualno sudjelovanje na Igrama u Tokiju su odbile i mlade snage Aleksej Pokuševski (Oklahoma City) i Alen Smailagić (Golden State).

"Pokuševski je odlučio posvetiti se svojoj fizičkoj pripremi za iduću sezonu. Poštujem njegovu odluku, svojim talentom bi mogao mnogo naučiti u reprezentaciji. Smailagić je zbog istog razloga odbio poziv. Želim im sve najbolje", rekao je Kokoškov.

Srbija u Beogradu plasman u Tokio traži preko Dominikanske Republike, Filipina, Portorika, Senegala i Italije. 

Učitaj još novosti