16. 06. 2021 - 19:08
Deura: Poštujemo sve, ali ne plašimo se nikoga!
907
Shares
Deura: Poštujemo sve, ali ne plašimo se nikoga!

UOČI EUROBASKETA

Deura: Poštujemo sve, ali ne plašimo se nikoga!

16. 06. 2021 - 19:08
0
Shares

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Eurobasket nakon 22 godine. Grupnu fazu takmičenja izabranice Gorana Loje igraće u francuskom Strasbourgu. Selektor i kapitenka Zmajica hrabro i odlučno najavili su sutrašnju prvi utakmicu BiH na Eurobasketu.

“Spremni smo za ovo takmičenje, dat ćemo sve od sebe da prođemo u drugi krug. Bez obzira što je grupa teška, pogotova naše prve protivnice Begijanke, koje su kandidatkinje za titulu. Ali mi imamo dobar i snažan tim, već dugo smo zajedno. Ova generacija će se boriti za svaki koš i svaki bod“, istakao je selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH Goran Lojo.

Lojo prednost BiH vidi u tome da je ova postava Zmajica već duže vrijeme na okupu, te da imaju kvalitet za prolazak u drugi krug takmičenja.

“Dugo smo zajedno, ja sam od 2017. godine sa ovim timom. U prethodnim kvalifikacijama od 2017. do 2019. bili smo samo na korak od kvalifikacija i tada nismo uspjeli samo zbog koša razlike. Omjer je tada bio 4-2, a sada smo za plasman imali omjer 5-1. Sada je pozitivna atmosfera u timu, ima hemija i kohezije, imamo dobre košarkašice plus Jonquel Jones. Tako da imamo tim za borbu i možemo biti konkurenti“, naglašava Lojo.

Kapitenka ženske košarkaške selekcije BiH Milica Deura smatra da je ovo jedinstvena prilika za bh. košarkašice da ispišu najuspješnije stranice svojih karijera.

“To je kruna svake košarkašice od nas da igra na Evropskom prvenstvu. Radujemo se i poštujemo sve, ali se ne plašimo nijedne ekipe. Dat ćemo sve od sebe, nadamo se da ćemo imati jednu potrebnu pobjedu da idemo u narednu fazu“, navodi Deura.

Takmičenje po grupama igrat će se u Valenciji i Strasbourgu, dok će se završnica prvenstva Starog kontinenta održati u Valenciji. Reprezentativke BiH sutra od 15 sati igraju protiv Belgije uz direktan prijenos na Sport Klubu 1. Dan kasnije snage će odmjeriti sa Turkinjama, a 20.6. 2021. igraće posljednju utakmicu grupe protiv Slovenije.

Učitaj još novosti