15. 06. 2021 - 20:54
Atletico završio sjajan transfer od 38 miliona eura! STIŽE...
907
Shares
Atletico završio sjajan transfer od 38 miliona eura! STIŽE POJAČANJE IZ SERIJE A!

Atletico odnio titulu prvaka Španije

Atletico završio sjajan transfer od 38 miliona eura! STIŽE POJAČANJE IZ SERIJE A!

15. 06. 2021 - 20:54
0
Shares

Atletico Madrid je prošle sezone odnio titulu prvaka Španije i sigurno će u novoj sezoni imati visoke ambicije. 

Italijanski mediji izvještavaju da je Atletico u posljednjim satima završio zaista odličan transfer dovođenje Rodriga De Paula.

De Paul je već neko vrijeme bio odličan u Udineseu i prije nekoliko dana je javno manifestovao želju da napusti Firuli.

Tako će Argentinac put Wande Metropolitana, a vrijednost transfera je čak 38 miliona eura što je zaista sjajan posao za Udinese.

Veznjak će s Jorgnadžijama potpisati petogodišnji ugovor, dok Udinese u slučaju dobrih rezultata Atletica može dobiti bonuse u ovom transferu.

De Paula su svim silama željeli vidjeti i italijanski velikani poput Juventusa, Milana i Intera, ali je na kraju pobjedu odnio Atletico Madrid.

Inače, ovaj 27-godišnjak se trenutno nalazi na Copa Americi gdje nastupa sa Gaučosima, a upisao je nastup protiv Čilea u remiju prvog kola. Nakon turnira će se priključiti novom timu.

Udinese ga je 2016. godine platio svega tri miliona eura kada je stigao iz Valencije, što najbolje pokazuje koliko je dobar posao uradio Udinese njegovom prodajom.

U prošloj sezoni De Paul je barem statistički gledano bio fantastičan jer je u uspio zabiti devet golova te upisati čak deset asistencija. Karijeru je počeo u argentinskom Racingu. 

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti