13. 06. 2021 - 16:38
Stižu vijesti iz bolnice, OVO JE BUDUĆNOST ERIKSENA!
907
Shares
Stižu vijesti iz bolnice, OVO JE BUDUĆNOST ERIKSENA!

Doktor se oglasio

Stižu vijesti iz bolnice, OVO JE BUDUĆNOST ERIKSENA!

13. 06. 2021 - 16:38
0
Shares

Christian Eriksen srušio se tokom  utakmice na Europskom prvenstvu između Danske i Finske (0:1). Dogodilo se to u 43. minuti ogleda koji je potom zaustavljen, a onda na neko vrijeme i prekinut prije no što su obje momčadi na vlastito inzistiranje odlučile izaći ponovno na teren i završiti susret.

Eriksen je u minutama užasa koje su uslijedile nakon pada ležao bez svijesti okružen suigračima. Oni su branili pristup kamerama i fotoreporterima da se probiju do njega i snime scene njegove reanimacije, koja je uslijedila po dolasku liječničke službe i nakon što mu je Simon Kjaer osigurao jezik i stavio ga u ispravan položaj dok je bio bez svijesti.

Prema navodima Daily Maila, Eriksen je doživio srčani udar i srce mu je prestalo kucati pet minuta. Reanimiran je, stabiliziran i prevezen u bolnicu iz koje su uskoro stigle puno ljepše vijesti od scena koje su prethodile. I dalje je upitno kakvo će mu biti dugoročno zdravlje i hoće li ikad više zaigrati nogomet.

Dr. Scott Murray, vodeći konzultant za kardiologiju u Nacionalnoj zdravstvenoj službi, smatra da Eriksen više neće igrati.

''Vjerojatno je to njegov kraj karijere. Talijani priječe ljudima da se bave sportom uspostavi li se da imaju značajne srčane abnormalnosti, takav je zakon. Tako rade već 20 godina i tako su stopu smrtnosti od srčanog udara u sportu spustila s više od tri na manje od jedan posto'', tvrdi liječnik koji je potom nabrojao koje će sve pretrage Eriksen morati obaviti i dodao:

''Vjerojatno će trebati poseban pacemaker, defibrilator koji prati rad srca i upozorava na probleme. Dođe li do njih, on će odmah šokirati srce.''

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti