13. 06. 2021 - 16:18
FUDBAL JE VIŠE OD IGRE: Igrači Finske oduševili svijet načinom...
907
Shares
FUDBAL JE VIŠE OD IGRE: Igrači Finske oduševili svijet načinom na koji su pomogli  ljekarima na Parkenu

Fudbalski svijet jučer je bio u šoku

FUDBAL JE VIŠE OD IGRE: Igrači Finske oduševili svijet načinom na koji su pomogli ljekarima na Parkenu

13. 06. 2021 - 16:18
0
Shares

Ovaj trenutak desio se u samom finišu prvog poluvremena kada je danski veznjak pao na teren i odmah je svima bilo jasno da nešto nije u redu i da se radi o ozbiljnoj situaciji.

Igrači Danske pritrčali su Eriksenu kako bi mu pružili podršku, a tu se posebno izdvaja Simon Kjaer koji je izvadio jezik iz usta svom saigraču, te ga je stavio u pravilan položaj dok nije stigao ljekarski tim.

Ostali igrači Danske stali su ispred svog saigrača kako kamere ne bi snimale dramatične trenutke koji su se dešavali na Parken stadionu.

Međutim, svi su bili u šoku kada se u direktnom prenosu moglo vidjeti kako ljekari oživljavaju Eriksena. Pojedini igrači Danske su plakali i molili samo da se njihov saigrač probudi.

Na svu sreću Eriksen je nakon desetak minuta ukazivanja pomoći uspio doći sebi i probuditi se. Nakon toga na nosilima su ga iznijeli sa terena, a fotografi su uspjeli uslikati da je Eriksen budan.

Ljekari su se potrudili da od kamera sakriju šta se dešava i koristili su čaršafe dok su s nosilima izlazili s terena kako se ne bi vidjelo u kakvom stanju se nalazi reprezentativac Danske jer mnogi nisu bili sigurni da li je uopšte živ.

U ovoj situaciji javnost su posebno oduševili navijači Finske. Jedna grupa navijača koja je bila na tribini ispred koje se Eriksen srušio dala je veliku zastavu Finske kako bi je iskoristili da sakriju Eriksena dok ga iznose s terena.

Ova zastava može se vidjeti na fotografiji Eriksena dok su ga iznosili s terena, a ona je bila iza igrača Danske. Ovaj potez oduševio je fudbalsku javnost i pokazao je da je fudbal zaista više od igre.

Također, iz Fudbalskog saveza Danske jutros su se oglasili zvaničnim informacijama i oduševili javnost da je Eriksen i dalje u stabilnom stanju.

"Ovog jutra smo pričali s Christianom Eriksenom koji šalje poruku zahvalnosti svojim saigračima. Njegovo stanje je stabilno i ostat će u bolnici dok se ne završe ostali testovi pregledi", navodi se u saopštenju i nastavlja.

"Ekipa i stručni štab su bili u šoku nakon jučerašnjih dešavanja, ali nastavljaju biti jedan uz drugog. Zahvalujujemo se svima na porukama podrške za Eriksena. Potrudit ćemo se da sve ove poruke dođu do Eriksena i njegove porodice".

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti