10. 06. 2021 - 13:06
BARCA ĆE JOŠ JEDNOM IZVISITI Velikan joj krade najveće...
907
Shares
BARCA ĆE JOŠ JEDNOM IZVISITI Velikan joj krade najveće pojačanje i to nakon što je zakazala i predstavljanje

LAPORTA JE BIJESAN

BARCA ĆE JOŠ JEDNOM IZVISITI Velikan joj krade najveće pojačanje i to nakon što je zakazala i predstavljanje

10. 06. 2021 - 13:06
0
Shares

U utrku za Memphisa Depaya uključio se i Juventus, koji igraču nudi veću plaću i ugovor na godinu dana više, prenosi Mundo Deportivo. Joan Laporta je sa svojim stavom jasan - Nizozemcu je dato ono najbolje što Barca može ponuditi i neće ulaziti u nikakvo nadmetanje sa "Starom damom".

Novinar SkySportsa Fabrizio Romano piše da i dalje vlada atmosfera u kojoj i Barcelona i igračevi predstavnici vjeruju u pozitivan ishod. Blaugrana ne želi da se dogodi još jedan slučaj Georginija Wijnalduma, ali Barcin predsjednik također ne želi nikoga ko zbog novca ucjenjuje klub.

Barcelona je imala poprilično razočaravajuću sezonu, ali Ronald Koeman je ostao na klupi. Prvi čovjek Katalonaca osigurao mu je nekoliko odličnih igrača, do sada su došli Sergio Aguero, Eric Garcia i Emerson Royal.

Već u petak Katalonci su trebali dobiti i najveće pojačanje do sada. Riječ je upravo o nizozemskom reprezentativcu Memphisu Depayju. Španski mediji ranije su javili da je 27-godišnjak sve dogovorio s Barcelonom i da će vrlo brzo potpisati za španskog velikana. Cilj Katalonaca je da posao završe do početka Eura u petak, tako da se ljekarski pregled i potpis očekuju s velikom pažnjom.

Međutim, sve se iznenada iskomplikovalo, pa ćemo očito morati sačekati još malo da vidimo gdje će zaista Memphis završiti. Inače, Depay stiže iz Lyona, u čijem dresu je odigrao 178 mečeva i postigao 76 golova.

Bio je jedan od najvažnijih igrača "lavova", a nosio je još dres PSV-a i Man. Uniteda. U protekloj sezoni odigrao je 40 mečeva u svim takmičenjima za Lyon i postigao 22 pogotka, a tome je dodao i 12 asistencija.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti