10. 06. 2021 - 11:03
ANCELOTTI I DEFINITIVNO PREKRIŽIO SRBINA Jović pravi veliki...
907
Shares
ANCELOTTI I DEFINITIVNO PREKRIŽIO SRBINA Jović pravi veliki transfer, ovdje će rešetati mreže kao nikad

PONOVO U BUNDESLIGI?!

ANCELOTTI I DEFINITIVNO PREKRIŽIO SRBINA Jović pravi veliki transfer, ovdje će rešetati mreže kao nikad

Sport.ba
10. 06. 2021 - 11:03
0
Shares

Luka Jović stigao je u Madrid kao veliko pojačanje, ali taj status nije uopće uspio opravdati. Imao je sezonu za zaborav, potom je uslijedila posudba u bivši klub - Eintracht iz Frankfurta, gdje također ije baš blistao.

Carlo Ancelotti zamijenio je Zinedine Zidanea na klupi Kraljeva i situacija se za srpskog napadača rođenog u Bijeljini nije nimalo izmijenina ka boljem. Čak naprotiv.

Naime, doskorašnji trener Evertona stavio je svima do znanja da na Jovića zapravo ni ne računa u novoj sezoni, što je jasan signal da napusti "Santiago Bernabeu" što prije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic)

Podsjećamo, napadač selekcije Srbije je u prvom mandatu u dresu Reala zabio više nego skromna dva pogotka u 32 nastupa, što je znatno ispod očekivanja.

Još uvijek nije poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru, ali se ponešto i nazire. Naime, Harry Kane će gotovo sigurno ovog ljeta napustiti Tottenham (najviše zagrizli čelnici Man. Uniteda), a upravo to otvara Luki vrata za novi transfer.

Međutim, ne u redove Tottenhama, već u Borussiju Mönchengladbach jer u Londonu upravo vide Marcusa Thurama kao savršenu zamjenu za Kanea. Napadač Borussije imao je odličnu sezonu, postigao je 11 pogodaka i podijelio 12 asistencija i mogao bi vrlo lako završiti u Tottenhamu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marcus Thuram (@thuram_17)

Navodno su pregovori uveliko u toku i sve bi trebalo biti jasno vrlo brzo. Također je jasno da bi Borussia morala krenuti po zamjenu, a kao takav spominje se upravo Jović. Bundesliga za spas karijere, rekli bismo...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti