10. 06. 2021 - 07:30
CRVENI ĐAVOLI SE NE ŠALE United dovodi veliku zvijezdu Reala...
907
Shares
CRVENI ĐAVOLI SE NE ŠALE United dovodi veliku zvijezdu Reala za 60 miliona funti: Od ponuđene plate neće vam biti dobro

STIŽE VARANE?!

CRVENI ĐAVOLI SE NE ŠALE United dovodi veliku zvijezdu Reala za 60 miliona funti: Od ponuđene plate neće vam biti dobro

10. 06. 2021 - 07:30
0
Shares

Manchester United je Realovoj zvijezdi spreman dati godišnju plaću od 10.3 miliona funti kako bi ga ovog ljeta doveli na Old Trafford, prema zapašnujućim izvještajima.

Varaneova dugoročna budućnost u Los Blancosima i dalje je neizvjesna s obzirom da mu ugovor istječe idućeg ljeta.

United navodno želi pojačati obranu u prijelaznom roku, jer Ole Gunnar Solskjaer želi dovesti igrača koji će se uklopiti zajedno sa Harryjem Maguireom.

ABC je prošlog tjedna izvijestio da se Varane neće vezati novim ugovorom u Real Madridu. Sada Defensa Central tvrdi da bi United Varaneu znatno povećao plaću ako pređe na Old Trafford.

28-godišnji francuski branič u trenutnom ugovoru zarađuje 4.3 milijuna funti, dok bi mu sa potpisom novog Real Madrid povećao na 7.7 miliona funti godišnje.

Međutim, branič Real Madrida je želio sličnu plaću kao kod Davida Alabe, koji će dobivati oko 10.7 miliona funti godišnje nakon što je potpisao iz Bayerna.

United je povezan sa Varaneom i kapetanom Madrida Sergijom Ramosom u pokušaju da se pojačaju i sljedeće sezone izazovu Manchester Cityja u borbi za naslov.

United će morati potrošiti čak 60 miliona funti za dovođenje Varanea, unatoč tome što je Francuz u posljednjoj godini svog ugovora u Madridu.

Učitaj još novosti