09. 06. 2021 - 12:55
ITALIJANI OBJAVILI SENZACIJU Ako Ronaldo ode, Juventus već ima...
907
Shares
ITALIJANI OBJAVILI SENZACIJU Ako Ronaldo ode, Juventus već ima spremnu zamjenu! Je li ova zvijer s Otoka sposobna zamijeniti Portugalca?

GABRIEL JESUS

ITALIJANI OBJAVILI SENZACIJU Ako Ronaldo ode, Juventus već ima spremnu zamjenu! Je li ova zvijer s Otoka sposobna zamijeniti Portugalca?

09. 06. 2021 - 12:55
0
Shares

Massimiliano Allegri u petak je proveo dan u klubu te je s Juventusovim čelnicima raspravljao o igračkoj križaljci za sljedeću sezonu. Prema saznanjima talijanskih medija, Allegri je označio primarne mete za prijelazni rok, a to su Paul Pogba i Miralem Pjanić.

Kako navodi Corriere dello Sport, osim o dovođenju igrača razgovaralo se i o odlascima pojedinaca, a Allegri nema baš ništa protiv da među onima koji će napustiti klub bude i Cristiano Ronaldo. Takvu ideju zastupao je i nakon prve sezone Portugalca u Torinu, a zastupa je i sada kada smatra da bi glavninu napadačkog tereta trebali ponijeti Paulo Dybala i Alvaro Morata.

Među igračima koje bi Allegri volio dovesti u klub su i Dušan Vlahović te Mauro Icardi, a premda misli da je Wojciech Szczesny dobro rješenje na golmanskoj poziciji, i dalje je zainteresiran za potpisivanje ugovora sa Gianluigijem Donnarummom. Corriere navodi i da Allegri smatra da je potrebno osvježiti vezni red momčadi i tu navodi Pogbu i Pjanića kao povratnike koji mu trebaju.

U međuvremenu, Stara dama snimila je reklamu sa svojim glavnim sponzorom Jeepom, a u njoj su se pojavile sve zvijezde Juventusa osim Cristijana Ronalda.

Upravo odustvo portugalskog asa dodatno je podgrijalo špekulacije o njegovom odlasku iz Torina. Pogotovo ako se zna da je Portugalac u posljednje dvije godine bio uključen u snimanje sličnih klupskih reklama.

Podsjećamo, bivši napadač Man. Uniteda i Reala ima ugovor s Juventusom ima do 2022. godine, ali odavno se već nagađa da će nakon Eura napustiti Bianconere.

Francuski velikan, PSG, započeo je pregovore s Juventusom oko dolaska Cristijana Ronalda na Park Prinčeva, pisali su protekle sedmice španski mediji.

Portugalac je navodno obavio razgovor s novim trenerom Massimilianom Allegrijem o svojoj budućnosti u redovima Stare dame, ali njegov agent Jorge Mendes mu i dalje traži moguća rješenja.

ESPN javlja da je Ronaldova budućnost neizvjesna, ali se ne očekuje konačna odluka prije Evropskog prvenstva. Portugalac se trenutno priprema sa svojom reprezentacijom za odbranu titule prvaka Evrope...

Međutim, ukoliko zaista napusti Torino, Stara dama već ima spremnu zamjenu. Gazzetta dello Sport javlja da bi u tom slučaju u Torino mogao doći Gabriel Jesus. Manchester City spreman je riješiti se 24-godišnjeg brazilskog napadača, a najizglednije je da u Juventus ode na posudbu uz obavezan otkup ugovora. 

Paulo Dybala i Alvaro Morata, Ronaldovi kolege iz napada, ostaju u Juventusu i sljedeće sezone.

Gabriel Jesus je već pet godina član Manchester Cityja. Stigao je iz Palmeirasa za 33 miliona eura i u 195 nastupa postigao je 82 gola za Građane. Je li baš on prava zamjena za Portugalca?!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti