07. 06. 2021 - 21:29
TEKTONSKE PROMJENE NA MEAZZI Hakimi je već bivši, a uskoro i...
907
Shares
TEKTONSKE PROMJENE NA MEAZZI Hakimi je već bivši, a uskoro i Perišić: Hrvat pravi novi veliki transfer

ODLAZI U BUNDESLIGU?!

TEKTONSKE PROMJENE NA MEAZZI Hakimi je već bivši, a uskoro i Perišić: Hrvat pravi novi veliki transfer

07. 06. 2021 - 21:29
0
Shares

Milanski Inter ove sezone je osvojio talijansku Serie A te tako srušio devetogodišnju dominaciju Juventusa. No, slavlje navijača kvari odluka predsjednika kluba Stevena Zhanga o prodaji nekih od najboljih igrača kako bi se prikupila sredstva za normalno funkcioniranje kluba.

Talijanska Gazzetta dello Sport danas je izašla informacija kako su Nerazzurri odlučili među prvima prodati sjajnog beka Achraf Hachimija, za kojeg je veliki interes pokazao PSG, a odlaskom u francusku prijestolnicu klub bi trebao inkasirati 70 miliona eura. Isti medij piše kako bi se ovaj posao mogao realizirati već u narednih 10-ak dana te da je gotovo sigurno kako ćemo od sljedeće sezone Marokanca gledati na Parku prinčeva.

Hachimi je u Milano stigao prošlog ljeta iz Real Madrida u transferu vrijednom 45 miliona eura, a prethodno je proveo dvije godine na posudbi u redovima Dortmunda. Trenutna tržišna vrijednost po Transfermarktu mu iznosi 60 miliona eura, a ugovor s Nerazzurrima mu traje do ljeta 2025. godine.

No, kineski vlasnici ne žele stati samo na tom transferu već se planiraju riješiti još nekolicine igrača. Među njima je navodno i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, koji je na meti nekoliko bundesligaša, potom Joao Mario za kojeg je izgledan povratak u Portugal u redove Sportinga, Arturo Vidal, čija je plata od 6,5 miliona eura veliki uteg, Radja Nainggolan te Kolarov kojem klub ne planira ponuditi produženje ugovora.

Nekoliko talijanskih medija, a među njima i poznati insajder za transfere Nicolo Schira, pišu kako su primanja hrvatskog ofanzivca Ivana Perišića preveliki uteg za Inter.

Naime, prema njihovim saznanjima Perišić godišnje zarađuje pet miliona eura te ga je Inter zbog toga spreman pustiti godinu dana prije isteka ugovorne obveze. Možda pustiti nije najbolja riječ budući da bi sigurno htjeli neku vrstu odštete, ali je prvotna želja da se riješe njegovih primanja.

Iako se imena klubova ne spominju, Schira javlja kako su za Perišića zainteresirana dva, tri budnesligaša. Prilagodba na Bundesligu ne bi predugo trajala budući da je krilni veznjak rodom iz Omiša ranije u karijeri igrao za Wolfsburg, Borussiju Dortmund i Bayern.

Rekonstrukcija momčadi Intera krenula je od vrha i odlaska trenera Contea, a na njegovo mjesto dolazi Simone Inzaghi.

Što se tiče dolazaka, dojučerašnji trener Lazija je navodno izrazio želju za dovođenje Emersona Palmierija, no odmah je naletio na rampu čelnih ljudi kluba koji su mu poručili kako je taj transfer u ovom trenutku nemoguća misija. Stoga se Inzaghi okreće alternativnim rješenjima, a jedna od njih je ofenzivac Eintrachta Filip Kostić, koji je u netom završenom prvenstvu ostvario nestvarne brojke od 17 asistencija.

Drugim riječima, pojačanja kluba s Giuseppe Meazze će uvelike ovisiti o prodaji igrača i oporavku finansijske bilanse.

Učitaj još novosti