07. 06. 2021 - 16:34
BOMBETINA IZ TORINA Stigao glavni dokaz da Ronaldo odlazi:...
907
Shares
BOMBETINA IZ TORINA Stigao glavni dokaz da Ronaldo odlazi: Dilema više apsolutno nema, blizu je senzacionalnog prelaska

ODLAZI U PARIZ?!

BOMBETINA IZ TORINA Stigao glavni dokaz da Ronaldo odlazi: Dilema više apsolutno nema, blizu je senzacionalnog prelaska

Sport.ba
07. 06. 2021 - 16:34
0
Shares

Massimiliano Allegri u petak je proveo dan u klubu te je s Juventusovim čelnicima raspravljao o igračkoj križaljci za sljedeću sezonu. Prema saznanjima talijanskih medija, Allegri je označio primarne mete za prijelazni rok, a to su Paul Pogba i Miralem Pjanić.

Kako navodi Corriere dello Sport, osim o dovođenju igrača razgovaralo se i o odlascima pojedinaca, a Allegri nema baš ništa protiv da među onima koji će napustiti klub bude i Cristiano Ronaldo. Takvu ideju zastupao je i nakon prve sezone Portugalca u Torinu, a zastupa je i sada kada smatra da bi glavninu napadačkog tereta trebali ponijeti Paulo Dybala i Alvaro Morata.

Među igračima koje bi Allegri volio dovesti u klub su i Dušan Vlahović te Mauro Icardi, a premda misli da je Wojciech Szczesny dobro rješenje na golmanskoj poziciji, i dalje je zainteresiran za potpisivanje ugovora sa Gianluigijem Donnarummom. Corriere navodi i da Allegri smatra da je potrebno osvježiti vezni red momčadi i tu navodi Pogbu i Pjanića kao povratnike koji mu trebaju.

U međuvremenu, Stara dama snimila je reklamu sa svojim glavnim sponzorom Jeepom, a u njoj su se pojavile sve zvijezde Juventusa osim Cristijana Ronalda.

Upravo odustvo portugalskog asa dodatno je podgrijalo špekulacije o njegovom odlasku iz Torina. Pogotovo ako se zna da je Portugalac u posljednje dvije godine bio uključen u snimanje sličnih klupskih reklama.

Podsjećamo, bivši napadač Man. Uniteda i Reala ima ugovor s Juventusom ima do 2022. godine, ali odavno se već nagađa da će nakon Eura napustiti Bianconere.

Francuski velikan, PSG, započeo je pregovore s Juventusom oko dolaska Cristijana Ronalda na Park Prinčeva, pisali su protekle sedmice španski mediji.

Prema njihovim tvrdnjama, Massimiliano Allegri više ne računa na najefikasnijeg i najboljeg, ali i najskupljeg igrača Juventusa, pa ga klub iz Torina želi prodati za daleko manji iznos nego što ga je kupio od Real Madrida. 

Čelni ljudi PSG-a žele sastaviti napadački trio sa druge planete, tako što bi Ronalda uparili s Neymarom i Mbappeom, pa su spremni ponuditi 30 miliona za Portugalca ili Maura Icardija, koji bi se rado želio vratiti u Italiju, a hoće li uspjeti u svojoj namjeri, ostaje nam da vidimo.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti