06. 06. 2021 - 23:39
Sjajna vijest za Real: Madriđani otvaraju šampanjac, bolje od...
907
Shares
Sjajna vijest za Real: Madriđani otvaraju šampanjac, bolje od ovog nije moglo!

BALE NAPUŠTA MADRID?!

Sjajna vijest za Real: Madriđani otvaraju šampanjac, bolje od ovog nije moglo!

06. 06. 2021 - 23:39
0
Shares

Gareth Bale mogao bi završiti karijeru nakon završetka Europskog prvenstva. To je informacija madridske Marce, a o tome pišu i engleski mediji.

Velšanin ima još jednu godinu ugovora s Real Madridom, no Marca ističe da će najvjerovatnije zatražiti raskid.

To će biti veliko olakšanje za Real jer Bale ima ogromnu plaću, koja ovisno o izvoru iznosi između 12 i 17 miliona eura neto s bonusima. To pomnožite s dva i dobijete bruto iznos koji Real svake godine mora potrošiti samo na jednog igrača.

Bale je prošlu sezone proveo na posudbi u Tottenhamu. Budući da Real nije mogao pronaći klub koji će preuzeti njegovu plaću, morao je pristati na opciju da preuzme djelomični trošak. Dakle, Bale je igrao za Tottenham, a Real je svejedno papreno koštao.

Poznato je da su Zinedine Zidane i Bale bili u lošim odnosima. Francuz je otišao s klupe Reala, a došao je Carlo Ancelotti, s kojim se Velšanin odlično slagao u prvom mandatu talijanskog stručnjaka na Santiago Bernabeuu.

Međutim, teško da se za Bale može dramatično promijeniti situacija.

"Bez potrebnog stava i bez dobrih igara nema se što učiniti", kazao je Ancelotti na predstavljanju kada su ga upitali što će učiniti s Baleom, Iscom i Marcelom.

Svoj trojici ugovor istječe sljedeće godine, a Real ih se želi riješiti već ovog ljeta. Razlog je vrlo prozaičan: uštedio bi najmanje 50 miliona eura, koliko ukupno iznose njihova godišnja primanja.

To neće biti tako lako jer nema previše klubova koji su voljni preuzeti njihove ugovore. Ako bi Bale doista odlučio samovoljno raskinuti ugovor, bio bi to pravi bingo za Real.

Bilo bi to i svojevrsno iznenađenje jer je Bale donedavno tvrdio da namjerava odraditi ugovor do kraja i da ga uopće ne dira ako će morati sjediti na tribinama. Mrtav-hladan je prihvatio prijetnju da neće igrati. Imao je više milijuna razloga da se previše ne uzbuđuje, ionako kaže da trenutačno radije igra gol.

Na kraju je Real sklopio dogovor s Tottenhamom i poslao ga na posudbu u London. Prvi dio sezone Bale se pod trenerskom palicom Josea Mourinha nije previše naigrao, no u završnici sezone je proradio, čime je pokazao da na mahove još uvijek može igrati na visokoj razini.

Naravno da Bale nije zaboravio igrati nogomet, pitanje je samo motivacije. Već godinama je opterećen brojnim ozljedama, to mu je sigurno splasnulo entuzijazam, kao i činjenica da je s Realom osvojio sve što se može osvojiti u klupskom nogometu. O novcu da i ne pričamo, ima ga za pet života.

Čini se da mu jedinu radost pričinjava igranja za nacionalnu selekciju. Plasman na Euro i želja da odigra još jedan veliki turnir za Wales, motivirali su ga da prihvati posudbu u Tottenham. Bale je želio povratiti formu i na Euru pokušati otići u mirovinu s bljeskom.

Hoće li poslije Eura doista okačiti kopačke o klin s napunjenom 31 godinom, brzo ćemo saznati. Nema sumnje da se u Realu tomu toplo nadaju. Lako je moguće da Bale ponudi Madriđanima sporazumni raskid. Recimo da mu isplate polovicu preostalog ugovora, s obećanjem da ide u penziju.

Učitaj još novosti