27. 05. 2021 - 00:05
Bivši trener Lyona: Juninho je konstantno zabijao autogolove...
907
Shares
Bivši trener Lyona: Juninho je konstantno zabijao autogolove iz slobodnih udaraca

Bivši trener Lyona: Juninho je konstantno zabijao autogolove iz slobodnih udaraca

27. 05. 2021 - 00:05
0
Shares

Bivši trener Lyona Rudi Garcia u intervjuu za francuske medije bez dlake na jeziku kritikovao je legendu ovog kluba, a danas sportskog direktora Juninha Pernambucana rekavši da mu je remetio atmosferu u ekipi.

Garcia je rekao da je najveći problem bio zbog brazilskih nogometaša koje je Juninho doveo u Lyon, a kojima ovaj trener nije davao previše prostora za igru.

screenshot-11

"Na početku je naš odnos bio odličan, ali se sve pogoršalo u novembru. Primjetio sam da mi više ne čestita na pobjedama, a shvatio sam da je problem u tome što u tim slavljima nisu igrali brazilski nogometaši koje je on doveo u klub. Iako smo krajem godine bili vodeći na tabeli, on je bio u sukobu sa svima u klubu", rekao je Garcija i nastavio:

"Od tog perioda Juninho je konstantno zabijao autogolove iz slobodnih udaraca, da se slikovito izrazim. Vjerujem da će biti dobar sportski direktor, ali mu nedostaje iskustva i u nekim situacijama se ponaša kao da je još uvijek igrač."

Nakon toga, Garcia je otkrio da je Juninho bez njegovog znanja poslao Jeana Lucasa na zimske praznike u Brazil te da je kaznio Houssema Aouara zabranom igranja, umjesto finansijski kao što je on tražio. Naveo je da igrači koji su bliski Juninhu nisu bili tako strogo kažnjeni.

Za kraj je dodao da je bilo očekivano da će predsjednik Jean-Michel Aulas podržati Juninha jer je riječ o klupskoj legendi te da nije bilo druge mogućnosti nego da se njemu uruči otkaz.

Lyon je ovu sezonu završio na četvrtom mjestu sa 76 osvojenih bodova, dva manje od Monaca koji je s treće pozicije otišao u Ligu prvaka. Oni su u posljednjem kolu doživjeli poraz od Nice na svom terenu i tako ostali bez plasmana u najjače evropsko klupsko takmičenje.

izvor:Klix

Učitaj još novosti