26. 05. 2021 - 18:55
Penali odlučili pobjednika: FK Sarajevo po sedmi put osvojilo...
907
Shares
Penali odlučili pobjednika: FK Sarajevo po sedmi put osvojilo Kup BiH i postalo najtrofejniji bh. klub

ZENICA

Penali odlučili pobjednika: FK Sarajevo po sedmi put osvojilo Kup BiH i postalo najtrofejniji bh. klub

Sport.ba
26. 05. 2021 - 18:55
0
Shares

Prvo poluvrijeme nije nam ponudilo neki atraktivan fudbal, bordo tim je napadao, dok se novi prvak BiH većinom orjentisao na kontre.

Prvu veću priliku imao je Borčev napadač Mehanović, ali nije se baš najbolje snašao u obećavajućoj šansi pa je lopta završila kraj gola Vladana Kovačevića.

S druge strane, u finišu poluvremena opasno je zaprijetio Ivan Jukić, ali i to je otišlo kraj gola pa se na odmor otišlo s miroljubivih 0:0.

U nastavku skoro pa ista slika. Borac je odmah na startu stigao do pogotka, koji je potpuno opravndano poništen zbog ofsajda.

U 55. minuti Vranješ je testirao Kovačevića, koji je bio apsolutno siguran. Najbolju priliku na meču imao je viceprvak BiH, kada je Jasmin Mešanović izbio sam na golmana Borca.

Napadač tima s Koševa odlučio se da dribla golmana Lakića, otišao malo u stranu i šutirao, ali je Ćosić spasio siguran pogodak izbivši loptu s gol-linije.

Do kraja smo vidjeli dobar dalekometni pokušaj Fanima iz slobodnjaka, koji je otišao malo iznad gola. 

Završilo je s početnih 0:0, a onda se pristupilo izvođenju penala. 

Miličević je bio siguran, a onda je Čavić poslao loptu preko gola. U drugoj seriji Velkoski je bio siguran za 2:0, dok je Kovačević majstorski odbranio šut Tahrića.

Mustedanagiće sigurno zabio za 3:0, a Uzelac postigao jedini pogodak za svoj tim. Osvajanje sedmog naslova Kupa BiH za Bordo tim osigurao je Haris Handžić.

Sarajevo je tako postalo rekorder u trofejima u najmasovnijem klupskom takmičenju, ujedno i najtrofejniji bh. klub.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti