24. 05. 2021 - 14:36
Čeka nas najjača Liga prvaka ikad. Evo koji velikani nisu...
907
Shares
Čeka nas najjača Liga prvaka ikad. Evo koji velikani nisu nositelji

Rasplet najjačih europskih liga

Čeka nas najjača Liga prvaka ikad. Evo koji velikani nisu nositelji

24. 05. 2021 - 14:36
0
Shares

Rasplet najjačih europskih liga, koji je u Španjolskoj i Italiji iznenađujuć, a u Francuskoj senzacionalan, donio je jako zanimljiv sastav jakosnih skupina Lige prvaka.

Nositelji, klubovi u prvom potu, nisu oni koji su u ligama Petice i Portugalu osigurali nastup u LP-u i imaju najviši Uefin koeficijent, nego oni koji su prvaci tih liga.

Konkretno, u prvoj jakosnoj skupini su Lille s koeficijentom 14.000, Sporting (45.500), Inter (53.000) i Atletico (115.00), a ne PSG (113.000) Porto (87.000), Juventus (120.000) i Real (127.000)

Osim navedenih, tamo su još prvaci Bayern i Manchester City, kojima je u prvoj jakosnoj skupini mjesto i po koeficijentu. Među nositeljima će biti i osvajači Lige prvaka i Europa Lige, ali za to treba pričekati utakmice City - Chelsea i United - Villarreal. 

Ishod tih utakmica uvelike će odrediti sastav četiri pota Lige prvaka. Chelsea i United su sigurni za drugi pot. Ako osvoje LP i EL, penju se u prvi. 

Najveći skok će ostvariti Villarreal. Za sada ide u Konferencijsku ligu. Ako pak osvoji Europa ligu, postaje nositelj u Ligi prvaka. 

Zenit će biti u prvom potu ako City osvoji Ligu prvaka. Ako pak prvak Europe postane Chelsea, Lovrenov klub se spušta sve do trećeg pota. 

Međutim, posebno je zanimljiv sastav drugog pota u kojem su sigurno: Real, Barcelona, Juventus, PSG, Liverpool i Sevilla. Preostala dva mjesta u ovoj jakosnoj skupini zauzet će neki od ovih velikana: Manchester United, Chelsea, Borussia Dortmund i Porto. 

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti