23. 05. 2021 - 11:37
Neočekivani preokret: PSG i Mbappe imaju džentlmenski dogovor
907
Shares
Neočekivani preokret: PSG i Mbappe imaju džentlmenski dogovor

Mogao bi ostati u PSG-u

Neočekivani preokret: PSG i Mbappe imaju džentlmenski dogovor

23. 05. 2021 - 11:37
0
Shares

Da li će Kylian Mbappe ostati u PSG-u ili će pak pojačati Real? Pitanje je na koje još uvijek niko ne zna odgovor, a upravo o Mbappeovoj budućnosti se najviše špekuliše u inostranim medijima.

Gotovo da svakog dana po pitanju Mbappeovoe fudbalske budućnosti izlaze nove informacije, no još uvijek službeno se ništa nije dogodilo.

Sjajni francuski ofanzivac je još uvijek član PSG-a, a iako su ga već "preselili" u Real, posljednje informacije govore da bi ipak mogao produžiti ugovor sa francuskim klubom, ali samo kratkoročno, odnosno na godinu ili dvije.

Navodno, novci nisu problem, odnosno Mbappe sa PSG-om ima džentlmenski dogovor prema kojem će potpisati novi ugovor ukoliko klub do 1. avgusta na tržištu pokaže da je spreman napraviti ekipu koja će "pucati" na sve trofeje u narednim godinama.

Ukoliko se pak to ne dogodi, PSG će prodati Mbappea i to Realu, koji bi u ljetnom prelaznom roku trebao biti jako aktivan na tršištu.

Mbappe je prema pisanju francuskih medija odbio četiri ponude PSG-a za produžetak saradnje, no razlog nije bio novac, nego sportski projekat i upravo radi toga postignut je pomenuti džentlmenski doogovor.

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao 2017. godine iz Monaca u transferu vrijednom 120 miliona eura. U ovoj sezoni u Ligue 1 je odigrao 30 utakmica i pritom je postigao 26 pogodaka kojima je dodao sedam asistencija.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti