17. 05. 2021 - 20:05
Potcjenjuje li Klopp svoj tim? NAVIJAČIMA SE NEĆE SVIDJETI...
907
Shares
Potcjenjuje li Klopp svoj tim? NAVIJAČIMA SE NEĆE SVIDJETI NJEGOVA POSLJEDNJA IZJAVA

Potcjenjuje li Klopp svoj tim? NAVIJAČIMA SE NEĆE SVIDJETI NJEGOVA POSLJEDNJA IZJAVA

17. 05. 2021 - 20:05
0
Shares

Iako je djelovalo da je sezona 2020/2021 u kojoj je Liverpool branio naslov prvaka Engleske potpuni promašaj za ovaj tim, čini se da bi se stvari mogle okrenuti.

Donedavno se činilo da su Liverpoolove šanse za plasman u Ligu prvaka minimalne, ali šanse su mu se otvorile nakon neplaniranih kikseva Leicestera i Chelseaja. 

Dva kola do kraja sezone, Liverpool zaostaje samo bod za četvrtoplasiranim Chelseajem, odnosno tri boda za trećeplasiranim Leicesterom. Sudbina je htjela da se u narednom kolu sretnu upravo Chelsea i Leicester, te bi Liverpool u slučaju da pobijedi oba svoja meča do kraja vjerovatno završio ispred jednog od ova dva tima. Chelsea nakon duela sa Leicesterom igra protiv Aston Ville u gostima, dok Leicester dočekuje ekipu Tottenhama. 

S druge strane, Liverpool igra u gostima kod Burnleya a potom dočekuje Crystal Palace. Gol razlika je odlučujući kriterij u Engleskoj, a Liverpool bi u slučaju dvije pobjede vjerovatno imao bolju gol razliku od svojih konkurenata. Trenutno je Chelsea 22 gola u plusu, a Liverpool i Leicester po 21 gol u plusu.

Iako su šanse Liverpoola za plasman znatno povećane, Klopp ipak ne želi preuranjeno davati optimistične najave, a njegova posljednja izjava nije se baš svidjela navijačima.

"Imamo šansu, još ništa nije gotovo, ali bit će to jedno od najvećih ostvarenja ikad, ako se na kraju uspijemo izboriti za Ligu prvaka", kazao je Klopp.

Učitaj još novosti