17. 05. 2021 - 19:06
PREUZIMA LI BARCELONU? Xavi na aerodromu stigao s 22 kofera!
907
Shares
PREUZIMA LI BARCELONU? Xavi na aerodromu stigao s 22 kofera!

PREUZIMA LI BARCELONU? Xavi na aerodromu stigao s 22 kofera!

17. 05. 2021 - 19:06
0
Shares

Trener katarskog Al Sadda danas popodne sletio je na aerodrom u Barceloni.

Xavi je došao na odmor, a zanimljivo da je imao čak 22 kofera prtljage. Mediji u Španiji danima pišu da bi bivši Barcin veznjak trebao da naslijedi Ronalda Koemana, ali Xavi je nedavno potpisao produženje saradnje s katarskim Al Saddom.

 

"Stvarno ne znam ništa, stigao sam samo na odmor", poručio je Xavi novinarima koji su ga upitali koliko je zapravo realno očekivati ga na klupi katalonskog tima za novu sezonu.

Ne zna se hoće li se Xavi vratiti na Camp Nou u ulozi trenera, ali je sve izglednije da Ronald Koeman odlazi, posebno nakon nedjeljnog domaćeg poraza od Celte, s kojim je postalo potpuno jasno da titula neće pripasti Kataloncima.

Što se Xavija tiče, on je u Barcelonu stigao s porodicom i planira ostati najmanje dva mjeseca. U posljednje dvije godine nije dolazi kući zbog pandemije koronavirusa, pa je sada odlučio uzeti malo poduži odmor.

S obzirom na to da je sa sobom imao 22 kofera, možda je dožao i na jedan duži period...

Xavi je osvojio sve što jedan nogometaš može osvojiti na klupskoj, ali i reprezentativnoj razini. Ima osam ligaških titula s Barcelonom i čak četiri naslova Lige prvaka. To su najveća postignuća s Barcelonom, da ne spominjemo kupove, svjetska klupska prvenstva, superkupove...

S reprezentacijom Španije je 2010. godine osvojio Svjetsko prvenstvo, a kao trener je sa Al Saddom svojio ligu u sezoni 2020/21, te dva puta Kup, jednom Superkup te zemlje.

Navijači Barcelone ga obožavaju i žele ponovo na Camp Nou, a njegov stil treniranja ne razlikuje se od stila igranaj - njegova ekipa teži napadačkom nogometu sa većim posjedom i brojnim izrađenim prilikama. 

Učitaj još novosti