17. 05. 2021 - 14:30
JOŠ JEDNA LEGENDA NAPUŠTA BAYERN: Sukob Flicka i Salihamidžića...
907
Shares
JOŠ JEDNA LEGENDA NAPUŠTA BAYERN: Sukob Flicka i Salihamidžića donio je pravi zemljotres u klubu!

Naglesmann donosi promjene

JOŠ JEDNA LEGENDA NAPUŠTA BAYERN: Sukob Flicka i Salihamidžića donio je pravi zemljotres u klubu!

17. 05. 2021 - 14:30
0
Shares

Flick je odlučio da odstupi na kraju sezone, a na njegovo mjesto će doći sjajni Julen Nagelsmann koji je u proteklim godinam radio odlično u Hoffenheimu i RB Leipzigu.

Poslije odlaska Flicka prvi koji je najavio odlazak bio je Miroslav Klose, a naredni koji odlazi je 66-godišnji Hermann Gerlend koji je u Bayernu postao prava legenda.

Gerland je član stručnog štaba bio od dolaska Louisa van Gaala, a najzaslužniji je za promociju nekolicine igrača iz omladinskog pogona u prvi tim kao što su Lahm, Schweinsteiger, Alaba and Mueller.

On je s Bavarcima imao ugovor do 2022. godine, a Nagelsman je već saopštio klupskom rukovodostvu da više 66-godišnjaka ne želi u svom stručnom štabu.

Ranije je odlazak iz Bayerna najavio i Miroslav Klose kojeg je u stručni štab također Flick. Ugovor mu ističe na kraju sezone i ne želiga promijeniti.

Klose je nedavno kazao kako mu u Bayernu nedostaje "odnosa s poštovanjem, iako nemate isto mišljenje što je ključno."

S druge strane, Nagelsmann će imati poseban tretman u Minhenu, a imat će mogućnost i da sa rukovodstvom kluba učestvuje u transferima koji su planirani, što nijedan trener ranije nije mogao.

U Bayernu je oduvijek rukovodstvo kluba odlučivalo o transferima. Treneri nisu imali gotovo nikakav utjecaj na dovođenje fudbalera i ekipu su kreirali sa igračima koju su im čelnici kluba omogućili.

Zbog toga su Salihamidžić i Flick ušli u sukob. Brazzo nije želio da se Flick miješa u posao, a ovaj je nakon svega odlučio da ode nakon godine i po na klupi.

Međutim, Bild tvrdi da će situacija sa Nagelsmannom biti drugačija. On će imati podršku Salihamidžića kada su želje u pitanju i Hasan će mu pokušati ispuniti želje.

Mladi stručnjak je već saopštio rukovodstvu kluba kako će mu biti potrebno nekoliko novih fudbalera u timu, a ostaje nam da vidimo koga će mladi stručnjak odabrati kao svoja pojačanja.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti