17. 05. 2021 - 08:57
EDIN DŽEKO I DEFINITIVNO NAPUŠTA RIM Nova destinacija...
907
Shares
EDIN DŽEKO I DEFINITIVNO NAPUŠTA RIM Nova destinacija iznenadila sve, porodica donijela odluku koja je začudila mnoge

Karijeru nastavlja u SAD-u

EDIN DŽEKO I DEFINITIVNO NAPUŠTA RIM Nova destinacija iznenadila sve, porodica donijela odluku koja je začudila mnoge

17. 05. 2021 - 08:57
0
Shares

Nakon što su ga u posljednjem meču Rome saigrači ispratili ovacijama jasno je kako je Edin Džeko (35) blizu odlaska iz Rome, a Reprezentacija.ba saznaje da se kao jedna od njegovih novih destinacija spominju Sjedinjene Američke Države.

Ovaj scenarij podgrijala je informacija kako kćerka njegove supruge Amre iz prvog braka, koja živi zajedno sa ostatkom porodice u Rimu, već odabrala fakultet u Los Angelesu, gdje će nastaviti školovanje.

U istom gradu dugo godina uspješno je kao vrhunski fotomodel radila Džekina supruga, sa kojom danas ima troje djece, te je jasno kako bi Los Angeles bio destinacija koja je prihvatljiva cijeloj porodici našeg kapitena. U Los Angelesu su se u tom periodu upravo i zbližili Amra i Edin, dok je on tu bio na pripremama sa Man. Cityem.

Džeko je u protekle dvije godine bio nadomak transfera iz Rome u Inter, Chelsea i Juventus. Njegovi prijatelji tvrde da je prošlo ljeto čak bio platio čarter let za Torino, kupio novo odijelo i angažovao frizera za potpis sa Juventusom, no i taj transfer, kao i transferi u Inter i Chelsea, je propao uprkos velikom interesu klubova.

Kapiten i najbolji fudbaler Rome od 2022. godine je slobodan igrač, pa je za očekivati kako će ga Rimljani pokušati prodati ovo ljeto.

Potpiše li za Los Angeles Galaxy u tandemu u vrhu napada imat će legendarnog Chicharita, ali i prve zvijezde ekipe lijevo krilo Francuza Cabrala i ofanzivnog veznog Meksikanca Efraina Alvereza.

LA Galaxy je trenutno drugi u svojoj konferenciji, a na titulu čekaju još od 2014. godine.

Opcija je i da bi mogao u Los Angeles FC u kojem već ima nekoliko igrača talijanskog porijekla poput Diega Rossija, Francisca Ginelle. Prva zvijezda kluba je iskusni Carlos Vela, no upitno je koliko je Džeki primamljiv klub koji je zadnji na tabeli.

Sport.ba/Reprezentacija.ba

Učitaj još novosti