16. 05. 2021 - 23:02
Nikad neizvjesnija sezona u Francuskoj, odluka o prvaku pada u...
907
Shares
Nikad neizvjesnija sezona u Francuskoj, odluka o prvaku pada u posljednjem kolu

LIGUE 1

Nikad neizvjesnija sezona u Francuskoj, odluka o prvaku pada u posljednjem kolu

16. 05. 2021 - 23:02
0
Shares

Lille je odigrao neriješeno protiv St. Etiennea (0:0) i tako je zadržao lidersku poziciju te došao na korak od četvrte titule prvaka Francuske u svojoj historiji.

U večerašnjoj utakmici Lille nije uspio postići pogodak, ali je i sačuvao svoj gol protiv najtrofejnijeg kluba što se tiče nacionalnih titula u Francuskoj St.Etiennea, a to je bilo dovoljno da ostane ispred Paris Saint-Germaina.

U posljednjem kolu Lille gostuje Angersu koji je rasterećen i morao bi to iskoristiti da osvoji titulu prvaka.

Paris Saint-Germain je savladao Reims na svom terenu (4:0), no to im nije bilo dovoljno da preuzmu prvo mjesto, no sada su bod iza Lillea. Pogotke za tim sa Parka Prinčeva, koji je ostao na devet titula prvaka Francuske, postigli su Neymar, Kylian Mbappe, Marquinhos i Kean.

Monaco je trijumfom protiv Rennesa (2:1) uspio zadržati trećem mjesto ispred Lyona i tako približiti kvalifikacijama za Ligu prvaka. Ben Yedder i Golovin su pogađali za Kneževe, a jedini pogodak za goste postigao je Bourigeaud.

Lyon je pobjedom na gostovanju kod Nimesa od 2:5 zadržao bod zaostatka za Monacom. Kone je postigao oba pogotka za domaće, u čijim redovima nije bilo suspendovanog Harisa Duljevića, dok su za Lavove strijelci bili dva puta Paqueta, Depay, Aouar i Slimani.

 

Učitaj još novosti