14. 05. 2021 - 15:25
SLIJEDE VELIKE PROMJENA: Barcelona ODLUČILA ovih sedam igrača...
907
Shares
SLIJEDE VELIKE PROMJENA: Barcelona ODLUČILA ovih sedam igrača definitivno može da pakuje kofere

SLIJEDE VELIKE PROMJENA: Barcelona ODLUČILA ovih sedam igrača definitivno može da pakuje kofere

14. 05. 2021 - 15:25
0
Shares

Nova uprava Barcelone želi potpuno obnoviti ekipu u sljedećem prijelaznom roku.

Španski list "Mundo Deportivo" navodi da je novo rukovodstvo kluba na čelu s predsjednikom Laportom odlučilo da napravi velike promjene nakon još jedne neuspješne sezone.

Čak 14 igrača može da ode, odnosno bit će prodani drugim timovima, a pored mogućih pojačanja, primarni cilj je nagovoriti Lionela Messija na potpisivanje novog ugovora. Argentinac na ljeto postaje slobodan igrač i na Camp Nouu ne žele da ga izgube.

Iako je 14 igrača na list odlaznih transfera, imena sedmorice su objavljena i to su: Miralem Pjanić, Neto, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Matheus Fernandes, Philippe Coutinho i Martin Braithwaite. Status još nekih igrača nije skroz poznat, ali bit će svakako razmatrano ukoliko dođu ponude. 

Dakle, bh. reprezentativac je jedan od otpisanih. Došao je kao veliko pojačanje u zamjenu za Arthura iz Juventusa, ali Koeman ga je u potpunosti stavio u drugi plan i u posljednje vrijeme nije igrao, a bio je i povrijeđen. 

"Mundo Deportivo" dodaje da do četiri igrača mogu doći u Barcelonu. Eric Garcia pridružit će se klubu nakon ove sezone, a klub pregovara sa Sergiom Aguerom, Memphisom Depayem i Georginiom Wijnaldumom. Posljednja dva mogla bi doći u klub iz katalonske prijestolnice samo ako Ronald Koeman ostane kao trener.

Barcelona je rano ispala iz Lige prvaka, a uspjela je da osvoji samo Kup. Barcelona teoretski još može do titule u La Ligi, ali su šanse zaista male.

Dva kola prije kraja, vodeći je Atletico Madrid sa 80 bodova, Real Madrid ima 78, a Barcelona 76 poena.

Učitaj još novosti