12. 05. 2021 - 21:49
Francuzi ostali bez zvijezde Cityja: Furija dobila veliko...
907
Shares
Francuzi ostali bez zvijezde Cityja: Furija dobila veliko pojačanje za EURO

Francuzi ostali bez zvijezde Cityja: Furija dobila veliko pojačanje za EURO

12. 05. 2021 - 21:49
0
Shares

Stoper Manchester Cityja Aymeric Laporte u srijedu je dobio španjolsko državljanstvo i sada više nema nikakvih prepreka da zaigra za ‘Furiju’.

Dvadesetšestogodišnji igrat će za Španjolsku na predstojećem Europskom prvenstvu nakon što je odobrena njegova prijava za španjolskog državljanina.

screenshot-49

Stoper Manchester Cityja u srijedu je dobio španjolsko državljanstvo i sada više nema nikakvih prepreka da zaigra za ‘Furiju‘ iako je nastupao za sve mlađe kategorije francuske reprezentacije.

Laporte je rođen u francuskom Agenu i nastupao je za francuske U-17, U-18, U-19 i U-21 selekcije. Pozvan je i u A selekciju za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Bugarske i Nizozemske u oktobru 2016. godine. No, Didier Deschamps ga nije koristio u tim susretima.

Pozvao ga je u A selekciju i u ljeto 2019. godine, ali je otpao zbog povrede. Kako su njegovi preci bili Baski to mu je omogućilo da od 2012. do 2018. nastupa za Athletic Bilbao, a od 2018. igra za City u čije je redove prešao za 80 milijuna dolara.

Početkom godine izbornik Španjolske Luis Enrique zatražio je od čelnika Španjolskog nogometnog saveza da saznaju može li Laporte igrati za ‘Furiju‘. Nakon što je odgovor bio pozitivan, Španjolci su ga odmah kontaktirali, a Laporte je navodno pristao.

Izvor:Sportam

Učitaj još novosti