12. 05. 2021 - 21:32
"Vijesti o De Gei koje su se pojavile su lažne"
907
Shares

"Vijesti o De Gei koje su se pojavile su lažne"

12. 05. 2021 - 21:32
0
Shares

Pojavile su se danas glasine kako bi španski golman David de Gea na ljeto mogao kod Josea Mourinha u Manchester United, no ubrzo je stigao demant.

Iako se niti De Gea, niti Roma ili Manchester United nisu oglasili povodom glasina, ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano je objavio kako su to "lažne vijesti".

screenshot-50

"Nema nikakvih pregovora, nikakvog kontakta između De Gee i Rominih direktora ili Mourinha. Apsolutno ništa ne postoji u vezi toga", poručio je Romano.

Ipak, sve je izvjesnije da će De Gea na kraju napustiti Old Trafford gdje je proveo skoro deceniju karijere. Španac ima ugovor s Manchester Unitedom, a Crveni vragovi planiraju dati šansu Deanu Hendersonu na golu.

Stoga će De Gea vjerovatno biti prodan, no morat će mu klub dati i odštetu zbog ugovora. Roma neće biti u situaciji da dovede sjajnog golmana, ali svakako to može bogati klub poput PSG-a.

Parižani žele pronaći zamjenu za Keylora Navasa i vjeruje se da razmatraju mogućnost kupovine De Gee, čija je vrijednost u padu i danas se procjenjuje na oko 20-25 miliona eura.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti