08. 05. 2021 - 08:09
OČEKIVALO SE DA ĆE NAPRAVITI ISKORAK U KARIJERI: Florian...
907
Shares
OČEKIVALO SE DA ĆE NAPRAVITI ISKORAK U KARIJERI: Florian Thauvin ŠOKIRAO fudbalsku javnost svojim transferom

OČEKIVALO SE DA ĆE NAPRAVITI ISKORAK U KARIJERI: Florian Thauvin ŠOKIRAO fudbalsku javnost svojim transferom

08. 05. 2021 - 08:09
0
Shares

Thauvin već nekoliko sezona pruža veoma dobre partije u dresu Marseillea, te se povezivao ljetos s nekoliko evropskih klubova, ali je odučio da ostane u francuskom klubu.

Njegov ugovor s Marseilleom ističe na kraju ove sezone i očekivalo se da će napraviti iskorak u karijeri jer može da bira gdje će nastaviti karijeru kao slobodan fudbaler.

Međutim, sinoć su svi bili itekako iznenađeni kada je potvrđeno da će ovaj 28-godišnji napadač karijeru nastaviti u Meksiku.

Thauvin je odlučio da potpiše ugovor s Tigresom kojem će se priključiti u julu ove godine nakon što mu istekne ugovor u Marseilleu.

On je s meksičkim klubom potpisao ugovor do ljeta 2026. godine što je zaista neočekivana odluka s obzirom da je na vrhuncu svoje karijere.

Thauvin će se tako u ovom klubu pridružiti Andreu-Pierreu Gignacu koji je također prije nekoliko godina iznenadio javnost odlaskom u Tigres gdje je postao već zaštitni znak ovog kluba.

Francuski napadač ponikao je u dresu Grenoblea, a u svojoj karijeri pored Marseillea igrao je još za Bastiju, Lille i Newcastle.

Thauvin je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Marseillea odigrao 42 utakmice u svim takmičenjima, te je zabio osam golova i upisao još deset asistencija. U dresu reprezentacije Francuske odigrao je deset mečeva i postigao je jedan pogodak.

 

Učitaj još novosti